Hjem > H > Hva Var Athene Gudinne For?

Hva var Athene gudinne for?

Athene (gresk Ἀθηνᾶ, Athēnã eller Ἀθήνη, Athḗnē), også kalt Pallas Athene, var den greske gudinnen for strategi, krig og visdom. Hun var assosiert med etruskernes gudinne Menrva og senere av romerne som Minerva.

Les mer

Hvordan døde Athene?

Da han så henne, ble han grepet av begjær og forsøkte å ligge med henne. Athene sprang sin vei, og dermed falt hans sæd på låret hennes. I avsky tørket hun det bort med en ulldott og slapp denne på bakken. Hvor bodde Poseidon? I henhold til en enkelt referanse i Iliaden, da verden ble delt mellom de tre olympiske gudene, fikk Zevs himmelen, Hades underverden og Poseidon havet, men i Odysseen, hadde Poseidon et hjem i Egeerhavet.

Man kan også spørre hva kalles gudenes føde i gresk mytologi?

Ambrosia er nært knyttet til gudenes andre form for føde, nektar (avledet fra latin nectar «gudenes drikk», som igjen har sin opprinnelse i det greske ordet νέκταρ, néktar). Hva er en mytologi? Mytologi er en fellesbetegnelse på de ulike mytene som finnes i en gitt kultur, slik uttrykket gresk mytologi omfatter alle de kjente greske mytene, og fortellingene om de norrøne gudene inngår i begrepet norrøn mytologi.

Hva heter fruktbarhetsgudinne i gresk mytologi?

Artemis ble især dyrket på Peloponnes, kanskje opprinnelig som døds- og fruktbarhetsgudinne. I Sparta het hun Orthia, og ved hennes alter ble guttene pisket. Hun beskytter de ville dyr og kveget og er en ivrig jeger. Hva heter treet i gresk mytologi med frukt som gir en behagelig døsighet? Lotustreet (gresk: λωτός, lōtós) er i henhold til gresk mytologi en plante som bærer en frukt skal ha gitt en behagelig døsighet. Det er to henvisninger til planten i antikkens litteratur.

Tilsvarende, hva heter gudene i hellas?

GuderGudinner
ApollonHermesAfrodite
AresPanArtemis
DionysosPosseidonAthene
HadesZevsDemeter
Tilsvarende, hvem var minerva? Minerva er i romersk mytologi en jomfrugudinne for poesi, medisin, visdom, handel, veving, håndverk, magi, og den som oppfant musikken.

Hvor mange greske guder er det?

I antikkens greske religion ble «de olympiske guder» og «kultene til de tolv guder» ofte relativt adskilte konsepter. Dodekatheon til Herodot omfattet Zeus, Hera, Poseidon, Hermes, Athene, Apollon, Alfeios, Kronos, Rhea og kharitene. Herodot nevnte også at Herakles var inkludert som en av tolv av noen.

By Poore

Hvordan fungerte det athenske demokratiet? :: Hvem fant opp Mikke Mus?
Nyttige lenker