Hjem > H > Hvordan Språket Utvikler Seg?

Hvordan språket utvikler seg?

Språk utvikler seg tidlig i livet gjennom samhandling med andre mennesker og omgivelsene. Barn lærer og praktiserer sine kommunikasjonsferdigheter gjennom sin familie og omgivelser. Mennesker vil lære seg språk i løpet av de første leveårene. Språk er definert som ord, setninger og symboler.

Les mer

Hvor mange offisielle dialekter i Norge?

Vi har to normerte skriftspråk, men det finnes like mange dialekter som det finnes steder der det bor folk. I hovedsak kan de norske dialektene deles i to språklige grupper, østnorsk og vestnorsk, basert på jamvektsregelen. Følgelig, hva er typisk bergensk? Bergensere blir av mange sett på som brautende, breikjeftet og kvikk i replikkene, og som å ha en noe spesiell, ironisk humor. Bergensere oppleves ofte som veldig rett på sak, og kanskje som litt frekk. De er temperamentsfulle og livlige, kanskje særlig når det er sol.

Hva er en Etnolekt?

En etnolekt er et talespråk som er knyttet til en etnisk gruppe (en gruppe mennesker fra et bestemt folkeslag). Etnolekter utvikler seg når en etnisk gruppe bor på et sted der de må lære seg andrespråk, for eksempel norsk. En etnolekt oppstår når språkbrukerne blander ord fra morsmålet sitt inn i andrespråket. Hva sier de i Bergen? Hallaien!– Lær deg bergensk

  • brelete (bortskjemt, kosete)
  • høg på peren (overlegen)
  • kjik (kjæreste)
  • kjommi/tjommi (kompis)
  • han/hon hinn (han/hun andre)
  • homlepong (dust)
  • løkrull (dust - å være helt løkrull i hodet)
  • madammen (fruen i huset)

Også, hvor snakkes vestnorsk?

Vestnorsk som gruppe utgjøres av talemålene i Telemark, Aust-Agder, Vest-Agder, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Nordland, Troms og Finnmark. Og et annet spørsmål, hvordan er infinitivsendingene i norsk? Infinitivsendinger. I de østnorske og trønderske dialektene er det to infinitivsendinger, altså kan verbene ende på både -a og -e, eller endingen kan falle helt bort (apokope), det er dette som kalles for jamvekt. Vestnorsk er det kun en infinitivsending, de bruker enten -a eller -e.

Også, hvor brukes apokope?

I norske dialekter er det to kjerneområder for apokope: Trøndelag og Nordland. I Nordland er apokopen på sitt sterkeste, hvor så godt som alle trykksvake e-er er forsvunnet. I Trøndelag er det ikke apokope i såkalte jamvektsord. Hva er et talemål? Talespråk er den form av språket som består i muntlig tale, altså artikulerte lyder.

Dessuten, hva er dialektområder?

Dialektene i Norge deler vi gjerne inn i fire hovedgrupper. Vi kaller dem dialektområder. De fire dialektområdene er nordnorsk, trøndersk, østnorsk og vestnorsk.

By Margaux Blohm

Hva gjør 2 bataljon? :: Hvilken iPad er best i test?
Nyttige lenker