Hjem > H > Hvilken Bydel Ligger Nydalen I?

Hvilken bydel ligger Nydalen i?

Nydalen (opprinnelig Nygårdsdalen, før dette Ellendalen) er et område langs Akerselva i Oslo som ligger midt mellom øst og vest i dagens Bydel Nordre Aker og Sagene.

Les mer

Deretter, hvorfor heter det ensjø?

Ensjø er et er et strøk i Bydel Gamle Oslo, mellom Kampen og Helsfyr. Strøket har navn etter gården Ensjø, også kalt Nedre Valle. Ensjø har hovedsakelig vært en industriområde, blant annet som følge av leirlagene som er i området, og som ble avsatt da dette var strandlinjen i yngre steinalder og bronsealderen. Man kan også spørre hvilken bydel er bjerke? Bydel 20: Bjerke. Bydel 21: Grefsen-Kjelsås. Bydel 22: Sogn. Bydel 23: Vinderen.

Folk spør også hvilken bydel er smestad?

Ullern, administrativ bydel i Ytre by vest/nord, mellom Lysakerfjorden i sør og grensen mot bydel Vestre Aker i Ullernåsen/Husebyskogen og Sørkedalsveien i nord. I forhold til dette, hvilken bydel er skullerud? Skullerud er et strøk i Bydel Østensjø i det sydøstlige Oslo. Det ligger syd for Bogerud, på grensen mot Østmarka.

Også, hvor starter groruddalen?

Groruddalen omfatter dalbunnen der elva Alna renner og åssidene på nord- og sørsida. Den strekker seg fra der Oslo by begynner ved Gjelleråsen, og i det minste helt ned til Bjerkebanen. I nordøst inkluderer Groruddalen Høybråten og Ellingsrud, og de fleste regner med at dalen strekker seg helt til Bryn i sør. Hvilken bydel tilhører Romsås? Bydel Grorud ligger ved Lillomarka og favner områdene Ammerud, Grorud, Kalbakken, Rødtvet, Nordtvet og Romsås. Bydelen har cirka 27.000 innbyggere, og 150 ulike nasjonaliteter er representert.

Hvilke bydeler er Oslo øst?

Indre by øst omfatter bydelene Gamle Oslo, Grünerløkka og Sagene. St. Hanshaugen og Frogner danner indre by vest, mens bydelene Ullern, Vestre Aker og Nordre Aker danner ytre by vest. Bjerke, Grorud, Stovner og Alna utgjør ytre by øst, mens ytre by sør omfatter bydelene Østensjø, Nordstrand og Søndre Nordstrand. Hvilken bydel er Nordre Aker? Bydel Nordre Aker er en administrativ bydel nord i Oslo. Bydelen har 52 327 innbyggere (1. januar 2020) og et areal på 13,6 km². Bydelen strekker seg fra Trondheimsveien i øst til Sognsvannsbekken i vest, og fra Nydalen i sør til Solemskogen i nord.

Hva er hovedstaden i Oslo?

Oslo er Norges hovedstad og største by, og dessuten en av de eldste byene i landet. Oslo utgjør også en kommune og et fylke og ligger innerst i Oslofjorden, med bysenteret innerst i de to vikene Pipervika og Bjørvika. Bysenteret omfatter også området mellom disse vikene og det tilstøtende området like nordenfor.

By Shererd Ottenwess

Hva er forskjellen mellom østkanten og vestkanten? :: Hvilken bydel er Haugenstua?
Nyttige lenker