Hjem > H > Hvordan Uttale Æ?

Hvordan uttale Æ?

Æ uttales på norsk som en bred, fremre vokal foran r, ellers oftest som e. I moderne språk finnes bokstaven i norsk, dansk, færøysk og islandsk, men også i ossetisk, som skrives med kyrilliske bokstaver, hvor den uttales /ə/, f. eks. æִртæ /ərtə/ som er tallet tre.

Les mer

Hva heter alfabetet vi bruker i Norge?

Det norske alfabetet byggjer på det latinske alfabetet. Det finst i hovudsak 29 bokstavar i det norske alfabetet. Alfabetet blir ofte kalla det dansk-norske alfabetet av di alfabetet er likt for språka nynorsk, bokmål og dansk. Også, hvordan skrive Æ Ø å på engelsk?

TastekombinasjonHTML-kode
æAlt+0230æ
ÆAlt+0198Æ
øAlt+0248ø
ØAlt+0216Ø

Angående dette, hva heter det greske alfabetet?

Det greske alfabetet brukes i dag til å skrive språket gresk. Ordet alfabet kommer fra de to første bokstavene i det greske alfabetet, alfa og beta. Det greske alfabetet regnes som forløperen til de latinske og kyrilliske alfabetene. Hvor mange snakker dansk som morsmål? Dansk som første- og andrespråk

Dansk er ikke bare morsmål for cirka fem millioner dansker - det er også et viktig andrespråk på Island, Færøyene og Grønland. Her må alle skolelever lære dansk som fremmedspråk. Spesielt på Færøyene står det danske språket sterkt.

Hvorfor er norsk og dansk så likt?

Hvem som helst kan se at svensk, norsk og dansk likner på hverandre. Omtrent 90 % av ordforrådet er det samme - også grammatisk er språkene bygget opp på samme måte. Forklaringen på dette er at de skandinaviske språkene stammer fra et felles urspråk. Språkene er ganske enkelt i familie med hverandre. Hva er alle vokalene? I det norske språket er ni vokalar (vokalfonem) det vanlege: a, e, i, o, u, y, æ, ø, å.

I forhold til dette, hva betyr svorsk?

Svorsk (på svensk svorska) er en humoristisk, litt nedsettende betegnelse på en blanding av svensk og norsk talespråk, særlig norsk iblandet svenske ord, eller nordmenns forsøk på å snakke svensk. Hva mener nordmenn om dansker? En rekke dansker hevdet at nordmenn utmerker seg – med fare for selvskryt - ved å være vennlige, gjestfrie, flinke, positive og med god humor! Samtidig mener nesten 7 % at nordmenn utmerker seg hovedsakelig ved å ligne dansker eller være lette å forstå.

Hva betyr å?

Ä (minuskel ä) er et tegn i flere utvidede latinske alfabeter, bokstaven A med omlyd (på tysk umlaut, eller på norsk tødler), eller bokstaven A med trema.

By Klemens Argall

Hvor mange land er Apple i? :: Hvilket land kommer Æ ø å fra?
Nyttige lenker