Hjem > H > Hvilke Kriger Pågår Nå?

Hvilke kriger pågår nå?

Her finner du bakgrunn og beskrivelse av pågående konflikter og kriger i verden i dag, og om stedene der FNs fredsbevarende operasjoner er aktive.

  • Afrika. Den arabiske våren. Etiopia – Tigray. Nigeria – Boko Haram. Somalia – Al-Shabaab.
  • Amerika.
  • Asia. Al-Qaida. Den islamske staten (IS) Golanhøydene (Syria og Israel)
  • Europa.

Les mer

Når var siste krig i Norge?

Da andre verdenskrig brøt ut i 1939, erklærte Norge seg nøytralt, men 9. april 1940 angrep tyske tropper landet. Kong Haakon og regjeringen nektet å overgi seg, men etter to måneder hadde tyskerne erobret hele landet, og fra da av og til frigjøringen i 1945 sto Norge under tysk okkupasjon. I forhold til dette, hvor er det mest krig i verden? De seks største og mest omfattende krigene foregår i Afghanistan, Irak, Sri Lanka, Sudan, Pakistan, og Somalia. - Det er nesten verre i Pakistan nå enn i Afghanistan, og det er flere drepte sivile det siste året i Pakistan, hevder Windheim.

Hva er en interessekonflikt?

En interessekonflikt er en konflikt om fordeling av penger og andre materielle verdier. Her vil det lettere være mulig å finne fram til et kompromiss enn ved en verdikonflikt. Er det fortsatt krig i Syria? Den syriske borgerkrigen er en konflikt som har pågått siden 2011 mellom landets myndigheter og ulike opprørsgrupper. Mange andre land har blandet seg inn i konflikten. Krigen har ført til store ødeleggelser, flere hundretusen mennesker drept, og millioner på flukt.

Hva slags konflikter har vi?

Løs ulike typer konflikter

  • Sakskonflikt. Handler om: Hva som er rett og galt, bra og dårlig.
  • Rollekonflikt. Handler om: At det ikke er klart hvem som gjør hva.
  • Interessekonflikt. Handler om: Uforenelige mål eller interesser, for eksempel ved omorganiseringer eller nedbemanning.
  • Verdikonflikt.
  • Adferdskonflikt.
  • Pseudokonflikt.
Du kan også spørre hvor mange kriger er det i verden i dag? I den siste rapporten fra Prio angående trender i væpnet konflikt, var det i 2019 54 pågående konflikter. Syv av disse regnes som kriger. Dette er blant de høyeste tallene vi har sett siden slutten på Den andre verdenskrig. At antall konflikter går opp, påvirker naturligvis også hvor fredelig verden er.

Følgelig, hvilket land har startet flest kriger?

Ingen land har utkjempet flere kriger enn Storbritannia. 109 så langt, ifølge en beregning. Før staten oppsto som en union av England og Skottland i 1707, var engelskmennene i krig 19 ganger. De fleste konfliktene sprang ut av imperiet, som begynte å vokse raskt på 1700-tallet. Folk spør også hvor lenge var det rasjoneringskort i norge? I Norge ble rasjoneringskort innført i 1917-1918, da den første verdenskrig medførte forsyningsproblemer, spekulasjon, hamstring og matmangel. Rasjoneringskort for brød og enkelte andre matvarer ble tatt i bruk i januar 1918, og var i bruk fram til sommeren etterkrigsåret 1919.

Følgelig, hvem frigjorde norge?

I oktober 1944 frigjorde sovjetiske tropper de østligste delene av Finnmark fra tysk okkupasjon og ble værende i Norge fram til september 1945.

By Aurita Brosky

Hva skjedde 8. mai 1945? :: Hvordan betale med lommebok?
Nyttige lenker