Hjem > N > Når Ble Det Vanlig Med Mobiltelefon?

Når ble det vanlig med mobiltelefon?

Noen av oss husker tiden før mobiltelefonen ble allemannseie. Selv om den første offentlige mobiltelefontjenesten så dagens lys 1. desember 1966, fikk den ikke noen allmenn utbredelse før på nittitallet.

Les mer

Man kan også spørre hvor lenge er det vanlig å ha en mobil?

Idag tar man gjerne utgangspunkt i en Høyesterettsdom fra 2007. Denne slår fast at levetiden på en mobiltelefon er på 3-4 år. - I denne dommen slår også Høyesterett fast at 3-4 år er «vesentlig lengre enn to år» og at reklamsjonstiden på en mobiltelefon derfor er 5 år, og ikke 2 år. Følgelig, hva er et bølgefenomen? I en bølge er det selve forstyrrelsen som brer seg, ikke materialet. På denne siden kan du se flere spesielle egenskaper ved bølger.

Hva er Tversbølger?

Transversalbølger er bølger hvor svingningene foregår på tvers av bølgens forplantningsretning. Transversalbølger kalles også tversbølger. Hva svekker trådløs kommunikasjon? Signalene i en trådløs kommunikasjon kan bli svekket ved bøyning, absorpsjon og spredning. To bølger kan være på samme sted til samme tid. De lager et interferensmønster når de virker sammen. Utslaget i hvert punkt blir summen av utslagene til hver bølge.

Ta dette i betraktning, hvilke typer elektromagnetisk stråling har vi?

Eksempler på elektromagnetisk stråling er:

  • gammastråling.
  • røntgenstråling.
  • ultrafiolett stråling (UV-stråling)
  • synlig lys.
  • infrarød stråling (varmestråling)
  • mikrobølger.
  • radiobølger.
Er stråling fra mobiler helsefarlig? Eksponeringen fra trådløse nettverk er så lav at det er usannsynlig at opphold i nærheten gir negative helseeffekter. Forskning har til nå ikke konkludert med at stråling fra trådløse nettverk eller mobilantenner fra basestasjoner øker risikoen for kreft.

I forhold til dette, hva stråler mest?

MobiltelefonStrålingsverdi (W / kg)
Sony Xperia U1.62
Sony Xperia Tipo1.62
Sony Ericsson Xperia X10 mini pro1.61
Nokia Asha 3001.51
Og et annet spørsmål, hva er felles for alle strålingskilder? Hva er felles for alle strålingskilder? strålingen knytter seg til energien som sendes ut fra en strålingskilde.

Derav, hva er forskjellen mellom elektromagnetisk stråling og partikkelstråling?

Man kan grovt dele inn strålene etter hvilke partikler de består av. Enten fotoner, alfapartikler (2 protoner + 2 nøytroner), elektroner, nøytroner eller større kjerner. Elektromagnetisk stråling består av fotoner. Eksempler på elektromagnetisk stråling er lys, gammastråler, radiobølger, mikrobølger og røntgenbølger.

By Eldoria Menjes

Hvor mange celletyper har vi i kroppen? :: Hvilken type stråling er det som kommer fra til mobiltelefoner og fra fjernkontroller?
Nyttige lenker