Hjem > H > Hvordan Virker En Mobiltelefon?

Hvordan virker en mobiltelefon?

Telefoni fungerer ved at en bruker snakker inn i et telefonapparat, som forvandler tale til elektriske signaler. Disse elektriske signalene sendes over et telefonnett frem til mottakerens telefonapparat, hvor de elektriske signalene blir forvandlet til tale.

Les mer

Hvem fant opp den første mobiltelefonen?

Mobiltelefon/Oppfinnere Så, hvordan finner mobiltelefoner frem til hverandre? Mobiltelefoner sender signaler til nærliggende basestasjoner, som er tilknyttet det øvrige telefonnettet ved hjelp av optisk fiberkabel – eller i sjeldnere tilfeller via radiolink som bruker mikrobølger.

Tilsvarende, når kom den første mobiltelefonen?

Det første "automatiske mobiltelefon-systemet ble utviklet av Ericsson, og lansert i 1956 i Sverige. Telefonen veide 40 kg. Denne uken er det faktisk 100 år siden den første mobilen ble oppfunnet. Hvordan sendes og mottas signaler i en mobiltelefon? I mobiltelefonen er det enkelt forklart flere antenner som kan sende og motta radiobølger. Radiobølgene er formet (modulert) slik at de kan bære data. Tale overføres også som data. Når du ringer nummeret til en venn med mobilen, sendes signaler trådløst til basestasjonen som er nærmest deg.

Følgelig, hvorfor kan ikke signalet bare gå rett fra din telefon og direkte til mottakerens telefon?

– I dag er mobilsystemet digitalt, og informasjon sendes utelukkende som nuller og ett-tall. Mottar telefonen feil signal, kan det ikke omdannes til tale. Man bruker koder som sikrer at bare det rette signalet kan nå fram til mottakeren. Frekvensspektret er altså preget av høy grad av organisering. Dessuten, hvor ble den første telefonen oppfunnet? Elektromagnetiske telefoner

Vanligvis krediteres Alexander Graham Bell for oppfinnelsen av telefonen, da han bygde en slik i Boston i 1876.

Når ble telefonen funnet opp?

27 år tidligere utviklet amerikansk-italieneren Antonio Meucci den samme telefonen Bell brukte i 1876. I 1849 hadde Meucci utarbeidet teknologien og sendte sin egen stemme gjennom en kobbertråd fra et rom til et annet. Fra 1849 til 1862 utviklet han hele 30 ulike prototyper av sin teletrofono. Så, når kom den første telefonen til norge? Fasttelefoni ble introdusert i Norge i 1879. Mobiltelefoni er av langt nyere dato, og ble introdusert kommersielt på 1970-tallet, og digitalisert i 1993 i Norge gjennom GSM. Fasttelefoni brukte lang tid til å ta av i verdensmarkedet, og vokser meget sakte.

Angående dette, hva er radiobølger og hvorfor kan vi ikke se dem?

Radiobølger er elektromagnetiske bølger brukt i blant annet trådløs kommunikasjon, navigasjon og radar. Ikke alle bølgelengder er egnede for slike formål, og ordet radiobølge brukes vanligvis om elektromagnetiske bølger med bølgelengde mellom 1 mm og 20 km. Dette tilsvarer frekvenser mellom 15 000 Hz og 200 GHz.

By Nico Haughbrook

Kvifor kan ein ikkje sende signal på den frekvensen ein sjølv vil? :: Hva er det populæreste spille?
Nyttige lenker