Hjem > H > Hvordan Få Varig Oppholdstillatelse?

Hvordan få varig oppholdstillatelse?

For å kunne søke om permanent oppholdstillatelse, må du ha hatt oppholdstillatelse i Norge i minst tre år og fylle noen andre krav. Du som har permanent oppholdstillatelse får et oppholdskort som er gyldig i to år av gangen. Dette er ditt bevis på at du har permanent oppholdstillatelse.

Les mer

Hvem må søke om oppholdstillatelse i Norge?

Er du utenlandsk statsborger og skal oppholde deg i Norge? Da må du enten registrere deg, søke om besøksvisum eller søke om oppholdstillatelse. Søke om oppholdstillatelse, registrering eller besøk i Norge på nettsidene til Utlendingsdirektoratet (UDI). Og et annet spørsmål, har søkt permanent oppholdstillatelse? Etter at du har levert søknadsdokumentene til politiet, sendes saken over til UDI. Når søknaden din kommer fram til UDI vil du få beskjed på e-post eller SMS. Søknaden venter nå på å bli behandlet av UDI. En gang i måneden vil du få en bekreftelse på e-post eller SMS på at søknaden din fortsatt ligger i kø.

Hvor mye koster permanent oppholdstillatelse?

Type søknadGebyr
Permanent oppholdstillatelse for voksne3800,-
Permanent oppholdstillatelse for barn under 18 år0,-
Følgelig, hvem har varig oppholdsrett? Med varig oppholdsrett kan du som er EU/EØS-borger eller familiemedlem av en EU/EØS-borger oppholde deg og arbeide i Norge på ubestemt tid. Du har også ekstra vern mot å bli utvist. EU/EØS-borgere og deres familiemedlemmer kan søke om varig oppholdsrett etter fem år i Norge.

Også, skal søke varig oppholdsrett?

Hvis du har vært i Norge i minst fem år, kan du søke om varig oppholdsrett. Det gir deg rett til å oppholde deg og arbeide i Norge på ubestemt tid. Familiemedlemmene dine kan også ha rett til varig opphold, uavhengig av om de selv er EU/EØS-borgere. Søkeren er personen som ønsker å besøke eller bo i Norge. Hvem bør få oppholdstillatelse i Norge? Du må ha hatt sammenhengende opphold i Norge de siste tre årene. For noen grupper er det et krav at du har oppholdt deg sammenhengende i Norge de siste fem årene. Du må ha hatt oppholdstillatelser som danner grunnlag for permanent oppholdstillatelse.

Hvor mye må man tjene for å få oppholdstillatelse?

Hva har inntekten din vært de siste 12 månedene?: under 265 998 kroner. de siste 12 månedene før du leverer søknaden til politiet og ikke ha fått økonomisk sosialhjelp de siste 12 månedene. Og et annet spørsmål, hvor lenge kan en utlending oppholde seg i norge? Du som ikke trenger visum for å besøke Norge, kan være her i inntil 90 dager. Det er også andre regler du må følge. Denne siden har informasjon for de som ikke trenger visum for å besøke Norge. Du kan være i Norge og resten av Schengen-området i inntil 90 dager i løpet av en periode på 180 dager.

Hva er forskjell på permanent oppholdstillatelse og statsborgerskap?

Den største forskjellen mellom å ha permanent oppholdstillatelse og statsborgerskap er at du ikke kan miste statsborgerskapet ditt selv om du er utenfor Norge i mer enn 2 år. En annen stor forskjell er at du kan utvises fra Norge når du har permanent oppholdstillatelse.

By Jez

Hva er midlertidig oppholdstillatelse? :: Hvor mange frivillige organisasjoner er det i Norge?
Nyttige lenker