Hjem > H > Hva Er Midlertidig Oppholdstillatelse?

Hva er midlertidig oppholdstillatelse?

En midlertidig oppholdstillatelse er en oppholdstillatelse som er gyldig i en begrenset periode, for eksempel ett eller tre år. Alle som får en oppholdstillatelse i Norge, vil først få en midlertidig oppholdstillatelse, som har en utløpsdato.

Les mer

Hvor lang tid tar det å ta permanent oppholdstillatelse?

Innen 8 måneder etter at søknaden er mottatt i UDI, vil de aller fleste få svar. Hvis du også har søkt om oppholdstillatelse, må du legge til ventetiden for svar på søknaden om opphevelse av innreiseforbudet til hvor lang tid det totalt tar før du får svar på søknaden din om oppholdstillatelse. Hvor mye koster det å søke om norsk statsborgerskap? statsborgerskap

Type søknadGebyr 2021Gebyr 2022
Statsborgerskap5 500,-6 500,-
Studietillatelse for søkere over 18 år (gjelder også for fornyelse)4 900,-5 900,-

Når mister man oppholdstillatelse?

Du kan miste den permanente oppholdstillatelsen din hvis du oppholder deg for lenge i utlandet. Du kan ikke oppholde deg i utlandet sammenhengende i to år eller mer. Du kan ikke ha flere opphold som til sammen utgjør to år eller mer i løpet av en fireårsperiode. Kan man miste permanent oppholdstillatelse ved skilsmisse? Det er derfor fastsatt i utlendingsloven § 53 at personer som har opplevd vold i samlivsforholdet, og som har hatt en oppholdstillatelse som ektefelle eller samboer, etter søknad har rett til fortsatt opphold etter et samlivsbrudd.

Hva er registrerings bevis?

Et registreringsbevis er et dokument som bekrefter at politiet har registrert deg som EU/EØS-borger som bor i Norge. Norske myndigheter krever at du skal registrere deg når du er en EU/EØS-borger som bor i Norge. Hva betyr bosettingstillatelse? Bosettingstillatelse er en tidligere betegnelse på permanent oppholdstillatelse. Etter den nye utlendingsloven er betegnelsen falt bort og erstattet med begrepet permanent oppholdstillatelse. Se også oppholdstillatelse.

Deretter, hva er eØs borgere?

EØS-borgere er statsborgere av land som omfattes av EØS-samarbeidet mellom EU og EFTA. Norge er en del av EØS-samarbeidet, og alle norske statsborgere er derfor EØS-borgere. Som EØS-borger har man egne rettigheter i EØS-området. Hvilken oppholdstillatelse har jeg? Sjekk oppholdskortet ditt for å finne ut hva slags oppholdstillatelse du har. Hvis du er statsborger av et land utenfor EU/EØS og bor i Norge, skal du ha et oppholdskort. Hvis du har permanent oppholdstillatelse eller bosettingstillatelse og ikke har et slikt kort, må du bestille det.

Derav, hvor lenge må man være gift for å få oppholdstillatelse i norge?

For deg som er gift, registrert partner eller samboer med norsk statsborger, må tiden du har bodd i Norge og tiden dere har vært gift, registrerte partnere eller samboere totalt være minst syv år. Du må ha bodd i Norge til sammen minst tre år i løpet av de siste ti årene.

By Smitty Nemecek

Hva betyr rekkefølgen på likes på Instagram? :: Hvordan få varig oppholdstillatelse?
Nyttige lenker