Hjem > H > Hvem Har Tilgang Til Helsenorge?

Hvem har tilgang til Helsenorge?

Når du logger inn på helsenorge.no kan du benytte tjenester på vegne av:

  • deg selv.
  • andre som har gitt deg fullmakt via Helsenorge.
  • andre som har gitt deg fullmakt via papirskjema.
  • dine barn under 16 år, som du har foreldreansvar for.
  • personer med manglende samtykkekompetanse, som du har fullmakt til å handle på vegne av.

Les mer

Hvem kan sjekke Helsenorge?

Du kan benytte denne tjenesten på vegne av barn under 16 år som du har foreldreansvar for, men bare hvis minst én av foreldrene er folkeregistrert på samme adresse som barnet: Hvis en eller flere av foreldrene er folkeregistrert på samme adresse som barnet, vil begge foreldre kunne representere barnet. Hvordan logge inn på Helsenorge 16 år? De som er over 16 år og enten har norsk fødselsnummer eller d-nummer, kan logge inn på helsenorge.no ved å bruke BankID, BankID på mobil, Buypass ID på smartkort, Buypass ID i mobil eller Commfides e-ID. For barn og unge under 16 år, vil foreldre ha innsynsrett til koronasertifikat.

Hvordan få tilgang til Helsenorge?

BankID og BankID på mobil

  1. Gå til innlogging på helsenorge.no.
  2. Vel BankID på mobil.
  3. Skriv inn mobilnummer (8 siffer) og fødselsdato (ddmmåå).
  4. Du får no opp ein referansekode på skjermen.
  5. Kontroller at du får opp same referansekode på mobiltelefonen din som på skjermen og klikk på GODTA på mobiltelefonen for å gå vidare.
Dessuten, har fastlege tilgang til helsenorge? Med full tilgang får du tilgang til å bruke alle tjenester på Helsenorge. Det vil si alt som er inkludert i Basis og Basis+, i tillegg til å se informasjon om for eksempel timer og prøvesvar, og motta brev, skjema og lignende for utfylling. Det vil si at du da får tilgang til å: se informasjon om din fastlege.

Man kan også spørre hvem har tilgang til min kjernejournal?

Hvem har tilgang til kjernejournalen din? Det er kun autorisert helsepersonell som har tilgang til å åpne din kjernejournal. Helsepersonell har lov til å åpne din kjernejournal når du er til behandling. De har også lov til å åpne kjernejournal når de planlegger og følger opp behandlingen din. Har alle leger tilgang til journal? Alle har rett til å se journalen sin og alle har rett til å se hvem som har lest journalen sin. Du kan derfor be om dette hvis du ønsker det. Du kan også be om at deler av journalen din kan bli sperret for enkelte helsepersonell. Du kan lese litt mer om innsyn i pasientjournalen din her.

Hvordan få tilgang til Helsenorge uten Bankid?

På denne siden til helsenorge er det listet opp flere alternative innloggingsmetoder. I tillegg til bankid kan man bruke en av følgende: Buypass ID på smartkort. Buypass ID i mobil. Så, er helsenorge gratis? Betaling for helsetjenester

Selv om du har rett til helsetjenester, må du betale en egenandel for mange av tjenestene. Hvis du får store utgifter til egenandeler for helsetjenester, får du frikort. Du får frikort når du har betalt en viss sum i egenandeler, og med frikort slipper du å betale de fleste egenandelene.

Tilsvarende, hvordan logge inn på helsenorge for barn?

Hvordan lage en bruker på Helsenorge

Du må bruke BankID, Buypass eller Commfides for å logge deg inn på Helsenorge. Når du logger deg inn for første gang, blir du bedt om å lage deg en bruker. Du må velge hvordan og i hvilken grad du skal bruke tjenestene på Helsenorge, det vil si hvilket samtykkenivå du skal ha.

By Turnheim Joerg

Hvordan logge seg inn på Helsenorge? :: Hva koster det å få kjøreseddel?
Nyttige lenker