Hjem > H > Hva Slags Vesener Er Alver Hva Forbinder Man Med Dem?

Hva slags vesener er alver Hva forbinder man med dem?

Alver er mytologiske vesener. Forestillinger om alver finnes blant annet i den norrøne mytologien. I skaldekvad og eddadikt blir de omtalt på linje med æser og vaner, de norrøne gudene, og beskrives som avdøde mennesker eller ånder, men også som underjordiske folk. Alvene er forbundet med død, fruktbarhet og natur.

Les mer

Hva heter de to ravnene til Odin?

Hugin og Munin er i den norrøne mytologien Odins to ravner. De følger ham overalt, og vagler seg på Odins skuldre når han sitter i høysetet, Lidskjalv i Valhall. Tilsvarende, hvor bor tor og odin? fikk han Magne med jotunkvinnen Jernsaksa. Tor og Siv sin bolig i Åsgard heter Bilskirne som ligger i Trudvang (Tors rike i Åsgard, Trudvang betyr «Styrkens bolig»). Som mange andre av æsene hadde han flere roller. Han hadde også rollen som fruktbarhetsgud og krigsgud.

Også, hva betyr navnet odin?

Odin er et mannsnavn med opprinnelse i det norrøne navnet Óðinn dannet av ordet óðr, «ode» og «rasende», som igjen har opphav i det tidlig germanske *Woðanaz. Navnet er identisk med navnet på den norrøne guden Odin. I forhold til dette, hvor er midtgard? Midgard ligger utenfor Åsgard, mellom gudeheimen og jotneheimen. Midgard ligger i jordens midtre, Åsgard er plassert i sentrum av Midgard, og midt i Åsgard ligger en vidstrakt og herlige slette, Idavollen, hvor det i sentrum vokser det eviggrønne verdenstreet Yggdrasil.

Også, hva het det store tomrommet før verden ble skapt?

Nivlheim (på norrønt Niflheimr) er i den Norrøne mytologien nordsiden av verden, før alt liv fikk sin begynnelse. Her var det kun frost og tåke. Sammen med ildlandet Muspelheim i sør dannet Nivlheim grunnlaget for liv ved at kjempen Yme ble skapt i Ginnungagap, tomrommet mellom de to ytterpunktene. Folk spør også hvem bodde i Åsgard? Åsgard (norr. Ásgarðr) er i norrøn mytologi plassen som æsene bygget til seg selv, midt i Midgard, for at menneskene ikke skulle kjenne seg alene og forlatt. Her bodde også åsynjer. Åsgard er en veldig gudeborg, beskyttet av tykke murer.

Også, hva heter hovedguden i norrøn mytologi?

Man regner med tolv hovedguder i den norrøne mytologien: Odin, Tor, Balder, Vidar, Våle, Brage, Heimdall, Ty, Njord, Frøy, Ull og Forsete, hvorav Njord og Frøy ikke var æser, men vaner bosatt i æsenes hjem Åsgard. I tillegg regnes av og til skikkelser som Æge og Loke blant æsene. Du kan også spørre hva slags guder trodde vikingene på? Jernaldermennesker trodde sannsynligvis på guder og ånder naturen. I vikingtiden (800–1050 e.Kr.) begynte nordboerne å seile ut i verden på tokt. Da trodde man på de gamle nordiske gudene: Tor, Odin, Frøya og Tyr.

Hva var Loke kjent for?

Loke har spesiell forbindelse til ild og smedkunst. Han har flere navn og blir for eksempel også kalt Kvedrung og Loft. Loke er sønn av jotnene Fårbaute og Lauvøy. Han er gift med Sigyn, og sammen har de sønnene Narve og Vale, også kalt Nare.

By Cart

Hva heter B-gjengen på engelsk? :: Hva betyr Mimir?
Nyttige lenker