Hjem > H > Hva Betyr Mimir?

Hva betyr Mimir?

Mimir - den klokeste guden

Mimir ble regnet som den klokeste guden i den norrøne mytologien. Ifølge Snorre bodde han under livstreet Yggdrasil der han voktet selve kunnskapens brønn. Så innholdsrik var brønnen, og så klok var Mimir, at guden Odin satte sitt ene øye i pant for å få drikke av Mimirs kunnskapskilde.

Les mer

Følgelig, hva betyr å mime?

Pantomime (av gresk παντόμμος, den som hermer, etterligner; latin pantomimus; beslektet med mimesis), teater som utføres med hjelp av kropp og mimikk, ingen ord blir benyttet. Hva gjør Odin for å forstå den verdenen han har skapt? Odin er blant annet kunnskapens og visdommens gud. Sin kunnskap fikk han da han ofret det ene øyet sitt for å drikke av kunnskapens brønn (Mimes brønn). Odin er derfor enøyd. Dette gjorde han for å forstå den verden han hadde skapt.

Hva er en Jette norrøn?

En jotun eller jotne (flertall jotner), også kalt turse, rimturse, jutul, jøtul og gyger (kvinnelig jotne), er en kjempemessig skapning i norrøn mytologi som holder til i Jotunheim, der borgen eller stedet Utgard ligger. Jotnene er i noen sammenhenger æsenes fiender, i andre sammenhenger æsenes seksualpartnere. Hva er Odin Gud for? Odin er krigernes gud. Han lar sine valkyrjer velge ut dem som skal falle i slag, og tar imot dem i Valhall (valr, «de falne»). Der trener de døde krigerne hver dag for å være forberedt når ragnarok kommer. Da vil Odin bli slukt av Fenrisulven, men hevnes av sin sønn Vidar.

Hvordan skapte Odin mennesket?

I Ginnungagap slikket Audhumbla frem Bure, far til Bor, som ble stamfar til æsene. Bors sønner, Odin, Vilje og Ve, drepte Yme og skapte verden av Ymes kropp. De skapte også menneskene av to trestammer de fant på stranden og gav liv. Derav, hva er en æser? Æser var hovedguddommene i norrøn mytologi. De var høyere vesener enn jotner, dverger og alver, og de rådde over menneskene. En kvinnelig guddom ble kalt åsynje, en mannlig ble kalt ås. Æsenes bolig het Åsgard.

Dessuten, hvor gammel var odin da han døde?

Odin Olsen Andersgård ble bare 13 år gammel. I dag er det ett år siden han døde. Angående dette, hva er en jutul? Jutul er i nordisk folketro og norrøn mytologi et vesen med menneskeskikkelse, men med overmenneskelig størrelse og kraft. Den kvinnelige jutulen kalles gyger.

Hva kalles gudinnene i norrøn mytologi?

I norrøn mytologi finnes blant annet:

  • Fjorgyn, jordens gudinne, en av hustruene til Odin, mor til Tor.
  • Frigg, Odins hustru.
  • Frøya, fruktbarhetsgudinnen.
  • Hel, dødsgudinne, herskerinne over Dødsriket.
  • Rån, havets gudinne.
  • Nanna, Balders kone.
  • Sigyn, Lokes hustru.
  • Siv, åsynje gift med Tor.

By Sussman

Hva slags vesener er alver Hva forbinder man med dem? :: Skal vi danse forlovet?
Nyttige lenker