Hjem > H > Hvor Mange Armer Har Vishnu?

Hvor mange armer har Vishnu?

Hinduismens guder

Vishnu er guden som sørger for at verden består. Vishnu framstilles gjerne med fire armer. I armene holder Vishnu en konkylie, en diskos, en lotusblomst og et gullsepter.

Les mer

Hva er Ridedyret til Shiva?

Hun er gift med guden Shiva. Han har oksen Nandi som ridedyr. Trefork og tromme er noen av kjennetegnene hans. Følgelig, hva er durga? Durga er en av de viktigste formene av hinduismens store gudinne. Durga fremstilles som en vakker og sterk kvinne. Hennes ridedyr er løven, og hun er utstyrt med forskjellige våpen som hun bruker i kampen mot krefter som truer den gode og ordnede verden, som er gudenes og menneskenes hjem.

Hvilken gud tror hinduer på?

Brahma, Vishnu og Shiva

De tre viktigste gudene er Brahma, som skapte verden, Vishnu, som opprettholder verden, og Shiva, som ødelegger den. Dette viser tre sider ved livet for en hindu. Verden skapes, opprettholdes og ødelegges, og så skapes den igjen. Slik er det også for mennesker, tror hinduene.
Hva en hindu tror på? Hinduer tror at alle vesener har en udødelig sjel og at den blir gjenfødt i en ny skikkelse når livet tar slutt. Sjelen kan bli gjenfødt på diverse måter, som en rik eller fattig person eller som et dyr eller en plante. Det er Karma-loven som bestemmer hva sjelen blir gjenfødt som.

Derav, hva er de tre hovedretningene i hinduismen?

De viktigste teistiske retningene i hinduismen, dvs. de som tilber bestemte guder, er vishnuismen, shivaismen og shaktismen. De fleste hinduer tilhører én av disse retningene. Alle disse har egne organisasjoner, hellige tekster og særegne ritualer. Hvorfor skulle gudene kjerne havet i hinduismen? Gudene søkte hjelp hos skaperen, Brahma, som ba dem om å kjerne sjøen av melk for å oppnå udødelighet igjen.

Tilsvarende, hva heter gudinnen i hinduismen?

Viktigst i hinduismen er gudinnen Durga. som også kalles Mahadevi, den store gudinnen. I følge tekstene Devimahatmya, Hyllest til gudinnen, kan Durga bare gifte seg med en som er hennes like, men ingen er hennes like fordi hun er den høyeste guddom. Hun er derfor alene. Hva er ikkevold hinduismen? Ahimsa er et religiøst konsept som forfekter ikke-vold og respekt for alt liv. Ahimsa er sanskrit og betyr unngå skade. Det er nært knyttet til vegetarianisme innen østlige religioner og til moderne bruk av ikke-vold som politisk pressmiddel.

Så, hva er det viktigste i shaktismen?

Den viktigste gudinneteksten er Devimahatmya, Hyllest til Gudinnen (antakelig fra rundt 600 evt.), der gudinnen Shakti identifiseres særlig med Durga og beskrives som alle gudenes samlede kraft og som den ene høyeste guddom. Alle gudinner og kvinner identifiseres med henne, men hun er også brahman, værensgrunnen.

By Drucill Tijerina

Hvordan ble Olav Haraldsson konge? :: Hva er det viktigste i kjærlighetens vei?
Nyttige lenker