Hjem > H > Hvordan Skrive Æ På Mac?

Hvordan skrive æ på Mac?

en du er på reise, har handlet rimelig Mac i utlandet, eller av annen grunn står overfor det å skulle forfatte norsk tekst på et uvant fremmed tastatur: hva gjør du for å få våre tre sære bokstaver «æ,ø,å»? «æ» med alt (tilvalg) og anførselstegn, «ø» med alt og o, «å» med alt og a.

Les mer

Hvordan skriver man kvadratmeter på en Mac?

Dersom du mener i en tekstbehandler som Word/Pages eller liknende, skriver du bare ut "m2", og etterpå går du tilbake og markerer 2-tallet, velger Format -> Skrift -> Hevet Skrift (Superscript). Derav, hva er f5 på mac? Funksjonen for å laste inn en webside på nytt i alle nettlesere som er tilgjengelige for Windows, er den samme F5. Tilsvarende for den funksjonen i macOS er Command + R.

Så, hvor ligger shift knappen på mac?

Mac-menyer og -tastaturer bruker ofte symboler for enkelte taster, inkludert spesialtaster: Kommando (eller Cmd) ⌘ Skift ⇧ Hvordan bla nedover på Mac? Scrolling, eller rulling, på styreflaten på en bærbar Mac fungerer som på iPhone og iPad. Drar du fingeren ned, scroller du opp. Drar du fingeren opp, scroller du ned. Vil du at rulleretningen skal gå samme vei som fingeren din, altså når du drar fingeren ned, så scroller du ned på for eksempel en nettside?

Så, hvordan markere hele dokumentet?

Merke all tekst

  1. Klikk hvor som helst i dokumentet.
  2. Trykk på CTRL+A på tastaturet for å merke all teksten i dokumentet.
Tilsvarende, hvordan markere med tastaturet? markere

Markere ved hjelp av tastaturet.
  1. Kopiere: [Ctrl]+[C]
  2. Klippe ut: [Ctrl]+[X]
  3. Lime inn: [Ctrl]+[V]

Du kan også spørre hva står ctrl v for?

Sitter du med et Word-dokument, kan man altså markere en del av teksten, trykke [Ctrl] + C for å kopiere teksten, og flytte markøren til et annet sted og trykke [Ctrl] + V for å lime inn samme teksten der. Deretter, hvordan skrive krøllparentes på pc? Den venstrestilte krølleparentesen kjem fram gjennom vanlege QWERTY-tastatur med norsk oppsett ved å taste Alt Gr og 7-tasten (over bokstavtastane). Den høgrestilte parentesen kjem fram fram med Alt Gr og 0.

Man kan også spørre hva betyr klammeparentes?

Klamme er en type parentes. Begrepet klamme brukes særlig om hakeparentes («skarpe klammer» [ ]); strek i form av bue eller sløyfe for å vise at noe skal holdes samlet.

By Hewart Reherman

Er VGS college? :: Hva er alt knappen på Mac?
Nyttige lenker