Hjem > H > Hvilken Mus Er Minst?

Hvilken mus er minst?

Den minste arten er den afrikanske «ørkendvergmusa» Mus indutus, med kroppslengde seks centimeter, halelengde fem centimeter og vekt inntil åtte gram. Pelsfargen hos de fleste arter varierer mellom grå og brun, buken er lysere enn ryggen.

Les mer

Og et annet spørsmål, hva heter norges minste pattedyr?

Knøttspismus er en art i spissmusfamilien. Den er Norges minste pattedyr og ikke stort større enn ei humle. Deretter, hvordan ser lemen ut? Lemenet veier inntil 110 gram, enkelte ganger opptil 130 gram. De små ørene er nesten skjult i pelsen og snuten er butt. Pelsen er tett og lang. Pelsfargen er veldig karakteristisk; ingen andre norske smågnagere er så fargerike.

Folk spør også hvorfor heter det pattedyr?

Navnet pattedyr kommer nettopp av at de har patter som produserer melk til ungene. Dette muliggjør en lenger utviklingsperiode for ungene. Disse egenskapene gjør at pattedyr har kunnet erobre et vidt spekter av habitater. Det finnes over 5400 arter pattedyr i verden, én av disse er mennesket. Også, kan spissmus svømme?

KjennetegnHusmus (Mus musculus)
Vann:3-9 ml/dag, kan klare seg uten hvis den har mat med mer enn 15 % fuktighet
Atferd:Nattaktiv
Svømming:Kan svømme

Angående dette, er spissmus giftig for katt?

Grue Dyreklinikk

Mange tror at Spissmus er giftig. Det er ikke tilfellet. De fleste spissmus har noe som heter Moskuskjertler,som gir dem en motbydelig smak. Derfor avstår katter og mange andre dyr fra å spise dem.
Hvor finnes vampyrflaggermus? De tre artene er utbredt i Sør- og Mellom-Amerika, fra Mexico i nord til Brasil og Argentina og Chile i sør.

Hvor lever flaggermusene i Norge?

Flaggermus er fredet i Norge. Fem av de tolv artene som er registert her i landet, er på "rødlista". Nordflaggermus, vår vanligste art, er påvist helt opp til Finnmark. For resten av artene er Nord-Trøndelag grensen for nordlig utbredelse. Når er flaggermus aktive? Flaggermusenes vinger består av en tynn flyvehud mellom forbeina, bakbeina og halen. De er aktive om natten, og bruker ekkolokalisasjon med høyfrekvente lyder for å navigere. Avføring fra flaggermus kan likne på muselort i utseende, men består imidlertid bare av insektrester.

Hvilket dyr er det minste i verden?

De om lag 6500 kjente pattedyrene i verden varierer enormt mye i størrelse. De lever også veldig forskjellige liv. De minste pattedyrene veier 3 gram eller mindre (spissmus og flaggermus) og de største kan veie over 100 tonn (blåhval) og er større enn noen dinosaur har vært.

By Mowbray Bagdon

Hva stemmer om spesifikk kategori? :: Hvor mange Spissmusarter?
Nyttige lenker