Hjem > H > Hva Stemmer Om Spesifikk Kategori?

Hva stemmer om spesifikk kategori?

Hva er «spesifikk? Luftfartstilsynet: «Droneoperasjoner med høyere risiko som faller utenfor åpen kategori. Innebærer operasjonen flyging over folkemengder med større droner eller transport av personer eller farlig gods, må den inn under sertifisert kategori». Dette gjelder også generelt alle droner over 25 kg.

Les mer

Hva er spesifikk kategori?

Spesifikk kategori i det nye regelverket er kategorien for de som skal utføre droneoperasjoner med litt høyere risiko enn det som er tillatt i åpen kategori. Regelverket tillater tre ulike muligheter for hvordan du kan operere innenfor spesifikk kategori, og Luftfartstilsynet utdypet dette i et webinar 17. juni. Så, hvilke droner er merket som leketøy? Om CE-merking

Et CE-merke på dronen betyr derfor ikke nødvendigvis at det er et leketøy. Da må det være CE-merket som leketøy etter direktiv 2009/48/EF. For å vite om dronen er CE-merket etter leketøysdirektivet kan man sjekke EU-konformitetserklæringen som skal følge med dronen.

Hvordan bli godkjent Dronepilot?

Dronepiloter som skal fly droner i åpen kategori skal fullføre et obligatorisk A1/A3-nettkurs og bestå en nettbasert eksamen på 40 spørsmål. Både nettkurs og eksamen er tilgjengelig på Luftfartstilsynets droneportal, flydrone.no, og er helt gratis. Folk spør også hva er en droneoperatør? Vi integrerer droner i din virksomhet

Å utføre droneoperasjoner med lav risiko krever god planlegging. Som kommersiell droneoperatør er du pålagt å opprettholde manualer for opplæring av personell, vedlikehold, flygeplanlegging, sjekklister og prosedyrer.

Hva må gjøres for å kunne fly farlig gods med drone?

Søke om tillatelse: Du sender en søknad til oss der du beskriver operasjonen, dronetypen, kompetansen til piloten(e) og foretar en risikovurdering. Risikovurderingen skal bruke SORA-metodikken. Basert på dette kan du få tillatelse fra oss til å utføre denne typen operasjon. Hva er forskjellen på UAV og UAS? UAV – Unmanned Aerial Vehicle. RPA – Remotely Piloted Aircraft. RPS – Remote Pilot Station. UAS – Unmanned Aircraft System.

Dessuten, hvor høyt kan man fly innenfor rammene til åpen kategori?

For alle operasjoner innen åpen kategori gjelder: Dronen må veie mindre enn 25 kg. Flygingen skjer med maks 120 meter høyde over bakken eller vannet. Det flys innenfor synsrekkevidde (Visual Line Of Sight/VLOS). Kan du fly dronen din utenfor synsrekkevidde i åpen kategori? I det nåværende regelverket kan man fly utenfor synsrekkevidde, det kan man ikke i åpen kategori fra nyttår, der er alle flyvninger VLOS. Dersom du vil fly utenfor synsrekkevidde må du i spesifikk kategori.

Også, hvem har ansvaret for at dronen er forsikret?

Hvem har ansvaret for at dronen er forsikret? Det er droneoperatøren/dronepiloten som er ansvarlig for at dronen hen opererer er forsikret med ansvarsforsikring. Droneforsikringen står på eieren av dronen, men følger dronen så lenge eieren har registrert dronen og kriteriene om forsikring er fulgt.

By Sinnard Brandeis

Er det lov å filme med drone? :: Hvilken mus er minst?
Nyttige lenker