Hjem > H > Hva Er Det Største Landet I Verden?

Hva er det største landet i verden?

Nr.LandAreal i km²
1Russland17 075 200
2Canada9 984 670
3USA9 833 517
4Kina9 596 960

Les mer

Hvilket land er størst i Europa?

Europas største land er Russland. Og et annet spørsmål, hvem var den første europeeren som utforsket grønland? Artikkelstart. Eirik Raude var en norsk-islandsk landnåmsmann og oppdager. Han var den første europeeren som utforsket vestkysten av Grønland, og en gang mellom 984 og 986 ledet han en gruppe landnåmsmenn som reiste fra Island og bosatte seg i det nye landet.

Folk spør også hvordan komme seg til grønland?

Fly til Grønland tar man via København eller Reykjavik. Derfra er det fly til en rekke av byene langs ruten til «Sarfaq Ittuk». Alle priser er én vei eksklusive avgifter. Air Greenland (www.airgreenland.com) flyr fra Keflavik International Reykjavik til Nuuk (fra ca. Derav, hva er den største øya i verden?

#NavnAreal i km²
1Grønland2 130 800
2Ny-Guinea785 753
3Borneo748 168
4Madagaskar587 713

Hva tror eskimoer på?

Inuittene tror at alt, både levende mennesker og dyr (som begge har sjel - tarneq) og døde ting, er fylt med «ånd» eller «livskraft». Denne kalles Inua. Denne livskraften er med på å forsterke fellesskapet mellom mennesker, dyr og ting. Alt griper inn i hverandre i et evig vekselspill. Hva spiser eskimoer? Inuittene fanger fisk, sel, hval og hvalross. Noen steder jakter de på reinsdyr. Tidligere spiste inuittene alt kjøtt rått. Derfor fikk de navnet "eskimo" av de hvite.

I forhold til dette, hva slags klær bruker inuitter?

Klærne var lagd av skinn fra enten hvalross og sel eller rein. Mange av plaggene brukte hårlaget til å lage luftrom som isolerte ekstra mot kulde. Hvor er Sognefjorden dypest? Den er Norges lengste og dypeste fjord, verdens nest lengste fjord og verdens lengste åpne fjord. Sognefjorden er 205 kilometer lang inklusive Sognesjøen målt fra Ytre Sula til Skjolden ved botnen av Lustrafjorden. Den er 1303 meter dyp utenfor Vadheimsfjorden.

Tilsvarende, hva er det høyeste fjellet i grønland?

Det største grønlandske fjellet heter Gunnbjørn Fjeld, og har en topp på nesten 3700 meter. Dette fjellet er en del av Watkins-fjellkjeden, som ligger på Grønlands østkyst.

By Petronella Eckhoff

Hva heter de tre samiske skriftspråkene i Norge? :: Hvem navnga Grønland?
Nyttige lenker