Hjem > H > Hvordan Sjekke A-Meldingen?

Hvordan sjekke A-meldingen?

Innsyn i Aa-registeret

Arbeidsgivere kan til enhver tid se hva som er registrert i Aa-registeret via "Min side - arbeidsgiver" på NAV. Under "Arbeidsforhold" ligger en oversikt over alle ansatte og informasjon om arbeidsforholdene. Informasjonen hentes fra det som er rapportert i a-meldingen.

Les mer

Hvordan registrere en ansatt?

Du melder ansatte inn og ut i Arbeidsgiver- og arbeidstakerregisteret (Aa-registeret) når du sender inn a-meldingen. Rapporterer du ansatte til Oppdrags- og arbeidsforholdsregisteret (OAR), skal du ikke informere om dette arbeidsforholdet i A-meldingen og merke de ansatte med uten arbeidsforhold. Dessuten, hvordan rapportere arbeidsgiver? Du kan alltid kontakte Arbeidstilsynet på telefon 73 19 97 00.

Ta dette i betraktning, hvordan rapportere lønn?

Har du ansatte, eller utbetaler lønn, pensjoner eller andre ytelser, har du opplysningsplikt i a-ordningen og skal levere a-melding. Opplysningsplikten gjelder plikt til å gi opplysninger om arbeidsforhold, lønn og andre ytelser, forskuddstrekk, arbeidsgiveravgift, finansskatt på lønn og utleggstrekk på skatt. Og et annet spørsmål, hvordan sjekke arbeidsforhold? Er du arbeidsgiver eller oppdragsgiver, kan du se hva som er rapportert til Aa-registeret via a-ordningen i en innsynstjeneste på nav.no. Er du privatperson, kan du se hva arbeids- og oppdragsgivere har rapportert om dine arbeidsforhold i en innsynstjeneste.

Hvordan betale skatt for ansatte?

Forskuddstrekk/Skattetrekk

Som arbeidsgiver må du trekke skatt av lønnen du utbetaler til dine ansatte. Hvor mye du skal trekke finner du i lønnstakerens skattekort. Alle skattekort er elektroniske. Forskuddstrekket skal settes inn på en sperret bankkonto for skattetrekk.
Og et annet spørsmål, hvilke plikter har en arbeidsgiver? (1) Med arbeidstaker menes i denne lov enhver som utfører arbeid i annens tjeneste. (2) Med arbeidsgiver menes i denne lov enhver som har ansatt arbeidstaker for å utføre arbeid i sin tjeneste.

Derav, hvem regnes som arbeidsgiver?

En arbeidsgiver er en person eller virksomhet som sysselsetter arbeidstakere. I arbeidstvistloven av 27. januar 2012 nr. 9 § 1 er en arbeidsgiver enhver som har ansatt arbeidstaker(e) for å utføre arbeid i sin tjeneste. Når arbeidsgiver trakasserer? Som arbeidstaker har du plikt til å si ifra til arbeidsgiver dersom du blir kjent med at det forekommer trakassering på arbeidsplassen. Det er viktig å si fra om trakassering slik at arbeidsgiver får vite at det forekommer og får muligheten til å håndtere saken og å følge deg opp.

Du kan også spørre hvordan klage på arbeidsgiver?

En klage skal – uavhengig av hvem som er klageinstans – sendes til Arbeidstilsynet. Fristen for å klage er tre uker fra det tidspunktet vedtaket er mottatt, jf. forvaltningsloven § 29. Klagen skal undertegnes av klageren eller vedkommendes fullmektig.

By Onia

Hva er varslingssak? :: Er det farlig å ha 200 i puls?
Nyttige lenker