Hjem > H > Hva Er Varslingssak?

Hva er varslingssak?

Varsling er at en arbeidstaker sier ifra om et kritikkverdig forhold på egen arbeidsplass (i arbeidsgiveren sin virksomhet). Alle arbeidstakere og innleide arbeidstakere har rett til å varsle om kritikkverdige forhold på sin arbeidsplass. Et varsel er selve meldingen om et kritikkverdig forhold.

Les mer

Deretter, er honorar skattepliktig?

Hvis inntekten overstiger 1.000 kroner, blir hele beløpet skattepliktig. Holder du for eksempel foredrag, kan du altså fra hver oppdragsgiver be om 1.000 kroner i honorar uten at pengene skal beskattes. I forhold til dette, hva er en melding? A-meldingen er en månedlig melding fra arbeidsgiver til NAV, SSB og Skatteetaten om ansattes inntekt, arbeidsforhold og forskuddstrekk, samt arbeidsgiveravgift og finansskatt for virksomheten.

Når skal lønn rapporteres?

Har du ansatte, skal du levere a-melding hver måned så lenge arbeidsforholdet ikke er avsluttet. Selv om det ikke er lønns-utbetaling eller andre ytelser i perioden, må du levere a-melding. Folk spør også hvor kan man se hvor man har jobbet? Her ser du hvilke opplysninger arbeidsgiveren din har sendt oss. Arbeidsgivere, pensjonsutbetalere og andre sender hver måned opplysninger om dine inntekter og arbeidsforhold til NAV, Statistisk sentralbyrå og Skatteetaten. Opplysningene sendes i en a-melding.

Hvem har tilgang til arbeidstakerregisteret?

Hvem kan få tilgang til informasjon i Aa-registeret? Alle offentlige virksomheter og andre som har behov for opplysninger om arbeidsforhold for å løse offentlige oppgaver, kan få tilgang til registeret. Man kan også spørre hva skal man med lønnsoppgave? Lønnsoppgave / sammenstilling av inntekt til ansatte.

Hvordan innbetale ekstra skatt?

For å betale inn trenger du et KID-nummer, det lager du på www.skatteetaten.no/kid. Velg knappen for skatt og arbeidsgiveravgift, og lag et kid-nummer for tilleggsforskudd for privat skatteyter. Du finner kontonummer til skatteoppkreverene ved å følge lenken du finner på siden. Er trygdeavgift inkludert i skatt? Trygdeavgiften er en bruttoskatt, hvilke fradrag du har påvirker derfor ikke denne skatten. Trygdeavgiften regnes av personinntekten (bruttoinntekten) din. Dette er en bruttoskatt. Det vil si at fradrag ikke har noen betydning for størrelsen på denne skatten.

Du kan også spørre hvordan begynne å betale skatt?

Frikort er et skattekort som viser at du ikke skal betale skatt av inntekten din. Du kan tjene 65 000 kroner i året før du må begynne å betale skatt. Hvis du jobber og tjener penger må du bestille deg frikort eller skattekort fra og med det året du fyller 13 år.

By Panter Skibinski

Hvilket sykehus er Oslo universitetssykehus? :: Hvordan sjekke A-meldingen?
Nyttige lenker