Hjem > H > Hvor Mange Bor I Sørnorge?

Hvor mange bor i sørnorge?

Befolkningen i Sør-Norge var per 1. januar 2016 på 4 695 062, altså mer enn 90 prosent av Norges totale befolkning. Sør-Norges samlede areal er 210 802 kvadratkilometer, hvilket utgjør like under 2/3 av fastlandets areal.

Les mer

Følgelig, hva går under sørlandet?

Sørlandet er den sørligste landsdelen i Norge. Den omfatter kyststrekningen mellom Telemark og Rogaland, og dal-, hei- og fjellstrøkene innenfor. Sørlandet svarer til Agder fylke, som samlet er 16 439 km2 og har 295 644 innbyggere, henholdsvis 5,1 prosent av Norges areal og 5,7 prosent av landets folkemengde (2018). Hva heter de ulike landsdelene i Norge? I moderne tid deles Norge inn i landsdelene Nord-Norge, Trøndelag, Vestlandet, Østlandet og Sørlandet. De fire sistnevnte regnes som landsdeler i Sør-Norge.

Hva er befolkningstettheten i Norge?

Tetthetstall for antall mennesker per kvadratkilometer i de enkelte stater er ofte intetsigende eller vanskelig sammenlignbare. Eksempelvis er befolkningstettheten 2 i Mongolia, 9 i Russland, 15 i Norge, 518 i Nederland og over 8000 i Singapore (2020). Deretter, hvor mange er over 80 år i norge? Mens det i dag er om lag 220 000 personer i alderen 80 år og over, vil det i 2040 være dobbelt så mange.

Hvor er skoleskipet Sørlandet?

Skipet ble bygget i 1927 og har sommeren 2021 Kristiansand som havn. SS «Sørlandet» er byggenummer 1 fra Høivolds Mek. Verksted i Kristiansand. Deretter, hva kjennetegner sørlandet? Sørlandet er den landsdelen som ligger lengst sør i Norge. Det er også den minste landsdelen. Landsdelen har kystnatur. Det er populært å reise hit på sommerferie, på grunn av den fine skjærgården med øyer, holmer og badeplasser.

Så, hvilke byer tilhører sørlandet?

Store byer : Kristiansand, Arendal, Grimstad, Mandal, Vennesla, Søgne, Farsund, Lillesand, Flekkefjord, Lyngdal, Risør, Tvedestrand, Songdalen, Kvinesdal, Froland, Lindesnes, Birkenes, Evje og Hornnes, Gjerstad, Marnardal, Vegårshei, Åmli, Sirdal, Audnedal, Hægebostad, Valle, Bygland, Iveland, Bykle og Åseral. Hvor begynner Vestlandet? Vestlandet er eit vanleg fellesnamn for landsdelen i Noreg som ligg sør for Trøndelag og vestom Langfjella, og som består av dei tre fylka Rogaland, Vestland og Møre og Romsdal. Namnet «Vestlandet» blir i dag nytta med noko varierande geografisk innhald, men er stort sett brukt om dei fire nemnde fylka som heile.

Følgelig, hvor begynner nord-norge?

Artikkelstart. Nord-Norge er fellesnavn for de to nordligste fylkene i Norge: Nordland og Troms og Finnmark. Landsdelen har et areal på 112 986 kvadratkilometer og 481 926 innbyggere (2022), noe som utgjør henholdsvis 34,9 prosent av landets areal og 8,9 prosent av befolkningen.

By Groot Mccloyn

Hva kaller vi folk som kommer fra de forskjellige landsdelene og byene? :: I hvilken landsdel ligger Trondheim?
Nyttige lenker