Hjem > E > Er Vannkraft Bærekraftig?

Er vannkraft bærekraftig?

Verken vannkraft eller bioenergi foreslås på listen over bærekraftig energi. Land som Norge og Sverige, der mesteparten av energiproduksjonen kommer fra disse teknologiene, vil dermed bli mindre attraktive for grønne investorer.

Les mer

Derav, hva er økologisk bærekraft?

Det er et politisk mål å utvikle en rasjonell og markedsorientert reindriftsnæring, som er bærekraftig på lang sikt. Økologisk bærekraft innebærer at antallet rein ikke overstiger det beiteområdene tåler, eller kommer i konflikt med andre arters livsgrunnlag. Hva er sosial bærekraft? Sosial bærekraft handler om å jobbe for at alle mennesker skal ha like sjanser til et stabilt helsefremmende liv, til å få utdanning, jobbe og leve uten diskriminering av noe slag.

Tilsvarende, hva er miljømessig bærekraft?

Begrepet “bærekraft” ble lansert i Brundtlandskommisjonens rapport Vår felles framtid i 1987. Her defineres bærekraft som “utvikling som imøtekommer dagens behov uten å ødelegge mulighetene for at kommende generasjoner skal få dekket sine behov”. Hvor bærekraftig er Norge? Norsk økonomi ser ut til å være bærekraftig, da vår økonomiske formue - inkludert menneskelige ressurser - er økende. Men samtidig trekker faktorer som vidtrekkende konsekvenser av mulige klimaendringer, effekter av miljøgifter og en høy andel uføretrygdede i befolkningen i motsatt retning.

Er olje bærekraftig?

Over 90 % av utslippene kommer når du brenner et fat olje, ikke når du utvinner det. Man kan ikke forsvare de enorme utslippene som følger med oljeutvinning, uansett om det gjøres i Norge eller ikke. Oljeutvinning er ikke bærekraftig, og vil aldri være det. Hva betyr bærekraftig klær? Bærekraftige naturmaterialer

De kan være naturlig pustende, lukthemmende og holder deg tørrere enn klesplagg av syntetiske materialer (som i bunn og grunn er plast!). Naturmaterialer brytes faktisk ned i naturen i motsetning til syntetiske materialer.

Så, hva er forbruk og overforbruk?

Overforbruk - Bærekraftig forbruk og produksjon handler om å gjøre mer med mindre ressurser. I dag forbruker vi mye mer enn hva som er bærekraftig for kloden. For eksempel går en tredjedel av maten som blir produsert bort, uten å bli spist. Også, hva mener vi med forbruk? Forbruk er både å bruke opp eller konsumere noe og det å kjøpe varer. Varene kan ha kort brukstid, som denne isen, eller lang brukstid, som en sofa. Av Shutterstock. Innenfor økonomifaget brukes forbruk om privat anskaffelse av varer.

Hva kjennetegner bærekraftig matproduksjon?

At matproduksjonen er bærekraftig, betyr at den gir nok mat (matsikkerhet) og god ernæring til alle, både i dag og i et langsiktig perspektiv. Maten skal produseres på en slik måte at den ikke begrenser kommende generasjoners mulighet til også å få nok og sunn mat.

By Nathanil Arender

Hva er gud i buddhismen? :: Hva er en bærekraftig ressurs?
Nyttige lenker