Hjem > H > Hvordan Kan Man Være Bærekraftig?

Hvordan kan man være bærekraftig?

For å skape en bærekraftig utvikling må verden jobbe innen tre områder: klima og miljø, økonomi og sosiale forhold. Dette blir ofte kalt de tre dimensjonene i bærekraftig utvikling, og det er sammenhengen mellom disse tre dimensjonene som avgjør om noe er bærekraftig.

Les mer

Hva er ikke bærekraftig?

Bærekraftig utvikling er en utvikling som tilfredsstiller dagens behov uten å ødelegge fremtidige generasjoners muligheter til å tilfredsstille sine behov. Et eksempel på en ikke bærekraftig utvikling kan være at man fisker så mye at fiskebestanden man fisker etter dør ut. Man kan også spørre hva betyr bærekraftig valg? Et bærekraftig valg er et reflektert valg der vi i størst mulig grad tar hensyn til alle dimensjonene ut fra de mulighetene og begrensningene et individ har. Oppsummering – Skape bevissthet om å ta reflekterte forbruksvalg for en bærekraftig utvikling.

Hvor bærekraftig er Norge?

Norsk økonomi ser ut til å være bærekraftig, da vår økonomiske formue - inkludert menneskelige ressurser - er økende. Men samtidig trekker faktorer som vidtrekkende konsekvenser av mulige klimaendringer, effekter av miljøgifter og en høy andel uføretrygdede i befolkningen i motsatt retning. Folk spør også hvorfor er bærekraft viktig? En bærekraftig utvikling imøtekommer dagens behov uten å ødelegge mulighetene for at kommende generasjoner skal få dekket sine. FN har utarbeidet 17 mål for bærekraft som verdenssamfunnet har sluttet seg til. Disse omfatter blant annet utryddelse av fattigdom, god helse og å stoppe klimaendringene.

Så, hvordan kan norge bli mer bærekraftig?

Vi foreslår blant annet å redusere investeringene i riksveinettet og redusere pendlerfradraget og kjøregodtgjørelsen. Alle disse tiltakene vil redusere transportvolumet og dermed klimagassutslippet. Rapporten viser dessuten hvordan grønne avgifter kan øke statens inntekter med i underkant av 20 milliarder kroner. Hvordan få en bærekraftig bedrift? 3 trinn til «Bærekraftig handel»

  1. Start med egen drift: Reduser eget energi-forbruk.
  2. Still krav til dine viktigste produsenter og leverandører. Be leverandørene dine dokumentere hvilke krav de stiller til miljø og etikk i produksjonsprosessen.
  3. Gjør miljøengasjementet synlig for kundene.

Hva kjennetegner bærekraftig matproduksjon?

At matproduksjonen er bærekraftig, betyr at den gir nok mat (matsikkerhet) og god ernæring til alle, både i dag og i et langsiktig perspektiv. Maten skal produseres på en slik måte at den ikke begrenser kommende generasjoners mulighet til også å få nok og sunn mat. Hva er bærekraftig løsning? «En utvikling som imøtekommer dagens behov uten å ødelegge mulighetene for at kommende generasjoner skal få dekket sine behov.»

I forhold til dette, hva betyr bærekraftig ressursbruk?

Bærekraftig ressursbruk/ressursuttak

Bærekraftig resursbruk/resursuttak blir derfor bruk/uttak av resurser som ikke reduserer kommende generasjoners muligheter til å dekke sine behov. Strengt tatt så skal man da ikke bruke mer resurser enn hva naturen/biosfæren kan produsere.

By Funch

Hva er de tre dimensjonene i bærekraftig utvikling? :: Hva betyr ikke sikker?
Nyttige lenker