Hjem > H > Hva Betyr Det Å Være Bærekraftig?

Hva betyr det å være bærekraftig?

«En utvikling som imøtekommer dagens behov uten å ødelegge mulighetene for at kommende generasjoner skal få dekket sine behov.»

Les mer

Hva er viktig å beskrive med tanke på bedriftens økonomi?

Økonomien i en bedrift er selvfølgelig veldig viktig: uten nok penger kan ikke en bedrift overleve på lengre sikt. Inntektene til virksomheten må forvaltes og investeres på hensiktsmessig måte, slik at pengene vokser og bedriften kan utvikle seg videre i ønsket retning. Ta dette i betraktning, har bedrifter et etisk ansvar? bedrift skal opptre etisk ansvarlig overfor alle sine interessenter: • Overfor kunder ved at en behandler dem med respekt og holder det en lover. Overfor konkurrentene ved ikke å opptre uredelig, men ha en god holdning til «fair play».

Folk spør også hva menes med økonomisk bærekraftig forretningsdrift?

Hva vil det si at en bedrift er bærekraftig? En bærekraftig bedrift bruker ressurser på en slik måte at det ikke går på bekostning av framtidige generasjoner. Bedriften må være bærekraftig i hele sin verdikjede. Vi snakker om bærekraft når det gjelder både økonomi, sosiale aspekter, klima og miljø. I forhold til dette, hva er blåvasking? Utgangspunktet er tanken om en bærekraftig utvikling. Grønnvasking: Når bedrifter forbedrer sitt rykte ved å inngå partnerskap med miljøorganisasjoner. Blåvasking: Begrepet oppsto i forbindelse med FNs opprettelse av The Global Compact i 1999, en «verdibasert plattform» som skal fremme et sosialt ansvarlig næringsliv.

Og et annet spørsmål, hvor stammer csr fra?

CSR ble et begrep etter andre verdenskrig, hvor noen foregangsbedrifter introduserte sosiale goder til sine ansatte og viste samfunnsansvar. Under Lend-Lease Act (1941-1945) bidro mange selskap i USA med å forsyne allierte land med mat og varer, for det meste gratis. Og et annet spørsmål, hva er ifølge milton friedmans syn på bedrifters samfunnsansvar riktig? For femti år siden påsto Milton Friedman i New York Times Magazine at bedriften viser maksimalt samfunnsansvar når den maksimerer profitten. Denne påstanden er blitt sitert over 17.000 ganger, mer enn fire ganger så ofte som hans mest siterte forskningsartikkel i faget pengepolitikk, som han fikk nobelprisen for.

Hvordan definerer John Elkington bærekraftig utvikling?

Den tredelte bunnlinjen er et rammeverk som definerer tre bunnlinjer bedrifter må tilfredsstille for å kunne fremme en bærekraftig utvikling (Elkington 1997). De tre bunnlinjene er: Profitt (økonomisk fremgang) Å ha et langsiktig perspektiv, forbli konkurransedyktig og skape økonomisk verdi. Hva menes med en stakeholder? 3. Hva menes med en interessent (stakeholder)? Interessenter er mennesker eller grupper som har interesse av bedriftens virksomhet, samt de som blir berørt av bedriften og dens virksomhet.

Ta dette i betraktning, hva er de tre dimensjonene?

For å skape en bærekraftig utvikling må verden jobbe innen tre områder: klima og miljø, økonomi og sosiale forhold. Dette blir ofte kalt de tre dimensjonene i bærekraftig utvikling, og det er sammenhengen mellom disse tre dimensjonene som avgjør om noe er bærekraftig.

By Dopp Malory

Hva kjennetegner sosiolekt? :: Hvorfor er samfunnsansvar så viktig?
Nyttige lenker