Hjem > H > Hvordan Kan Vi Tilrettelegge God Lek?

Hvordan kan vi tilrettelegge god lek?

Lek tar utgangspunkt i barns opplevelser, interesser og referanser. For at barn skal ha mulighet til å delta med utgangspunkt i felles erfaringer, kan personalet legge opp til aktiviteter som gir barna et grunnlag for felles lek ved å planlegge en ramme for leken (ibid).

Les mer

Angående dette, hva er den voksnes rolle i leken?

En voksen som ønsker å støtte barns lek, må ha en varme og et engasjement overfor barn og evne til å «se» barnet og være opptatt av det barna er opptatt av. Men får ikke greie på hvem som trenger ekstra hjelp og støtte uten å være helhetlig til stede i det som rører seg i barneflokken. Også, hva er barnehagens samfunnsmandat? Barnehagens samfunnsmandat er, i samarbeid og forståelse med hjemmet, å ivareta barnas behov for omsorg og lek og fremme læring og danning som grunnlag for allsidig utvikling.

I forhold til dette, hva handler barnehageloven om?

Barnehageloven. Barnehageloven fastsetter at kommunen er lokal barnehagemyndighet. Kommunen har plikt til å tilby plass i barnehage til alle barn i kommunen med rett til plass, og skal påse at de kommunale og private barnehagene drives i samsvar med gjeldende regelverk. Ta dette i betraktning, hva sier barnehage loven? Barnehagen skal være en pedagogisk virksomhet. Barnehagen skal gi barn muligheter for lek, livsutfoldelse og meningsfylte opplevelser og aktiviteter. Barnehagen skal ta hensyn til barnas alder, funksjonsnivå, kjønn, sosiale, etniske og kulturelle bakgrunn, herunder samiske barns språk og kultur.

Deretter, hva er forskjellen på pedagogisk leder og førskolelærer?

Ja, en barnehagelærer og en pedagogisk leder har samme krav til utdannelse, men en pedagogisk leder har mer ansvar og skal derfor lønnes høyere med et lønnstillegg. Det er i dag stor oppslutning om forståelsen av at det er god økonomi for et samfunn å investere i barns første utdanning. Når ble førskolelærer til barnehagelærer? Førskolelærer var fra 19 navnet på profesjonen som i dag heter barnehagelærer. Førskolelærerutdanningen var som barnehagelærerutdanningen siden slutten av 1970-årene og inngangen til 1980-årene en treårig utdanning.

Så, kan en førskolelærer jobbe i skolen?

På 1. trinn i grunnskolen kan man i tillegg tilsette førskolelærere som startet førskolelærerutdanningen høsten 2007 eller tidligere. (Uten 60 studiepoeng videreutdanning.) Det er skoleeier som avgjør hva som er relevant utdanning i samsvar med regelverket i forbindelse med tilsetting. Hva gjør en barnehagelærer? Som barnehagelærer jobber du med barn i alderen 0-6 år og har ansvar for hvordan en avdeling driftes i barnehagen. Solvor Uggerud Fossum jobber som barnehagelærer ved Framtia Barnehage i Lørenskog. Der leder hun avdelingen med barn fra tre til seks år.

Man kan også spørre hva gjør en pedagogisk leder i en barnehage?

Den pedagogiske lederen skal veilede og sørge for at barnehageloven og rammeplanen oppfylles gjennom det pedagogiske arbeidet. Den pedagogiske lederen leder arbeidet med planlegging, gjennomføring, dokumentasjon, vurdering og utvikling av arbeidet i barnegruppen eller innenfor de områdene han/hun er satt til å lede.

By Brooke Harmening

Hva jeg lærte av en blekksprut kritikk? :: Hva skal barna lære i barnehagen?
Nyttige lenker