Hjem > H > Hvordan Sende Sensitiv Informasjon På Mail?

Hvordan sende sensitiv informasjon på mail?

- Bruk krypteringstjenester. Merete Nygaard anbefaler at du dropper å sende sensitiv informasjon åpent på e-post i det hele tatt, og heller benytter krypteringstjenester. Ved å bruke slike kan man fortsatt bruke e-post som kommunikasjonskanal, forsikrer hun.

Les mer

Tilsvarende, kan man sende personnummer på sms?

Millioner av mennesker blir hvert år utsatt for identitetstyveri, så du skal ikke under noen omstendighet sende personlig informasjon som personnummer og passord i en tekstmelding. Tilsvarende, skal personnummer være hemmelig? Det som på folkemunnet kalles personnummeret er et 11-sifret nummer som alle norske borgere har som egentlig heter fødselsnummeret. Det er ikke formelt ansett som en hemmelig personopplysning, men kan likevel brukes til identitetstyveri fordi det misbrukes i en rekke sammenhenger.

Dessuten, hva sier personvernloven?

Personvern handler om retten til et privatliv og retten til å bestemme over egne personopplysninger. Alle mennesker har en ukrenkelig egenverdi. Som enkeltmenneske har du derfor rett på en privat sfære som du selv kontrollerer, hvor du kan handle fritt uten tvang eller innblanding fra staten eller andre mennesker. I forhold til dette, hva er behandlingsgrunnlag? Personvernforordningen regner opp seks mulige behandlingsgrunnlag, og fire av dem er mest aktuelle for bedrifter: den registrerte personen har gitt bedriften samtykke til behandlingen. det er nødvendig for bedriften for å oppfylle en avtale med den registrerte personen. det er nødvendig for å overholde lover og regler.

Hva er ikke en personopplysning?

Identifikasjon av en enkeltperson trenger ikke være navn. Det kan også være for eksempel fødselsnummer, IP-adresse eller fingeravtrykk. Er opplysningene anonyme, dvs. at de ikke kan knyttes til en bestemt person, er det ikke snakk om personopplysninger. Hva betyr hengelås på SMS? Dersom RCS er aktivert vil man se et hengelås-ikon ved send-knappen i meldingsvinduet, som da indikerer at man er klar til å sende en kryptert melding.

Er signal trygt?

Signal er regnet som den sikreste formen for digital kommunikasjon for vanlige mennesker. Det er den hovedsakelig fordi appen krypterer meldingene dine, slik at verken Signal eller andre kan få tilgang til informasjonen. Signal låser også alt innhold, og det skjer automatisk. Det er ingenting du selv må aktivere. Hvor trygt er Messenger? Også videosamtaler via Messenger støtter denne krypteringsformen. Slik kryptering har Facebook også på sin andre meldingstjeneste, WhatsApp. Men i motsetning til WhatsApp, der alle samtaler blir kryptert som standard, er det i Messenger opp til deg selv hvilke samtaler som skal holdes hemmelige.

Hva kan personnummer misbrukes til?

En identitetstyv kan lykkes med mindre svindelforsøk om han eller hun har tilgang til noens personopplysninger slik som navn, adresse, fødselsnummer og e-post. Det har vist seg at disse opplysningene har vært tilstrekkelig for å for eksempel kunne tegne et falskt mobilabonnement på nett.

By Shandra Grabonski

Kvifor skal vi lese for barna? :: Hva betyr kryptert melding?
Nyttige lenker