Hjem > H > Hva Betyr Kryptert Melding?

Hva betyr kryptert melding?

Når man krypterer data eller kommunikasjon, gjør man innholdet uleselig ved å bruke en matematisk kode som krever en nøkkel for å gjør materialet leselig igjen. Det er ingen ny idé, kryptering ble for eksempel benyttet i begge verdenskrigene for å hindre at fienden skulle få innsikt i fortrolig informasjon.

Les mer

I forhold til dette, hva betyr kryptering og dekryptering?

Kryptert data vil sikre både konfidensialitet og integritet for informasjonen. Kryptering kan også sikre autentisering av avsender, i de tilfellene der man med sikkerhet kan si at kun avsender og mottaker kjenner krypteringsnøkkelen. For å gjøre kryptert data lesbar vil man utføre en dekryptering. Deretter, kan man sende personopplysninger på mail? Datatilsynet er ikke positive til å sende personopplysninger over e-post, og spesielt ikke fødselsnummer (11 siffer). Dette fordi e-post er en «åpen» løsning og faren for feilsendelse i tillegg er stor.

Hvilke opplysninger kan sendes på mail?

E-post kun skal brukes til å sende åpen informasjon. Kryptert e-post kan benyttes til å sende konfidensiell informasjon. Sensitive personopplysninger skal ikke sendes med e-post. Det er ikke tillatt å starte eller videresende kjedebrev eller e-post med støtende, undertrykkende eller diskriminerende innhold. Og et annet spørsmål, er sms kryptert? Du kan sende en SMS i stedet, eller du kan vente til du eller den andre personen får tilgang til RCS igjen. Merk: SMS/MMS-meldinger blir ikke ende-til-ende-kryptert.

Man kan også spørre hvordan kryptere personnummer?

Fødselsnummeret skal ikke være synlig i konvoluttvinduet eller være skrevet på utsiden av konvolutten. Vi anbefaler kryptering ved sending av fødselsnummer på usikret e-post, men virksomheten må gjøre egne vurderinger basert på den konkrete situasjonen. Og et annet spørsmål, hva betyr ende til ende kryptert? Ende-til-ende-kryptering sikrer at bare du og personen du kommuniserer med kan lese eller høre på hva som blir sendt, og ingen andre, ikke engang WhatsApp. Det er fordi ende-til-ende-kryptering sikrer meldingene med en lås, og bare mottakeren og du har den spesielle nøkkelen som trengs for å låse dem opp og lese dem.

Tilsvarende, hvor kan man kjøpe spillet kryptert?

Spill Kryptert | Norli.no. I forhold til dette, hvordan kryptere mail? Kryptere én enkelt melding

  1. Klikk på Fil > Egenskaper i meldingen du skriver.
  2. Klikk Sikkerhetsinnstillinger, og merk deretter av for Krypter meldingsinnhold og vedlegg.
  3. Skriv meldingen, og klikk deretter Send.

Ta dette i betraktning, hvordan sende kryptert e post gmail?

Man skriver den sikre e-posten på stort sett samme måte som ellers, men i det man trykker på Send-knappen, blir man bedt om å oppgi et passord. Man kan også oppgi passord-hint, dersom man ønsker det. Deretter krypteres selve meldingsteksten – men ikke emnet eller adressedataene, direkte i nettleseren.

By Margarita Wainscott

Hvordan sende sensitiv informasjon på mail? :: Hvor finner man USB i Mac?
Nyttige lenker