Hjem > H > Hva Er Norges Styggeste Dialekt?

Hva er Norges styggeste dialekt?

Norges befolkning har talt, og den styggeste dialekten denne gangen ble rogalandsdialekten. I mandagens episode av «Brille» her på NRK fikk Rogaland flest stemmer for den verste dialekten, etterfulgt av Hordaland og Sogn og Fjordane. Det var derfor skarre-r'en som fikk gjennomgå.

Les mer

Hvilken dialekt snakker de i Rogaland?

Bymål og bygdemål

I Stavanger har ein tradisjonelt hatt to «dialekter». Folkemålet (også kalla gadespråget) på den eine sida og det høgare talemålet på den andre. Folkemåla i Stavanger og Sandnes har tradisjonelt hatt mange Jær-målmerke i språket. Folkeleg Stavanger-mål har tre kjønn: ein båd, ei sol, et hus.
Deretter, hvor lang er Åkrasanden? På vestsiden av Karmøy er det flere områder med vakre hvite sandstrender. Åkrasanden er det største området med over en kilometer med sandstrand, som egentlig består av 7 hvite strender som henger sammen som perler på en snor.

Hvor mange bor i Skudeneshavn?

Skudeneshavn er ein tettstad i Karmøy kommune i Rogaland. Tettstaden er ifølgje SSBs definisjon 2,5 km², og har 3308 innbyggjarar (2021). Folk spør også hva er karmøy kjent for? Karmøy er og har vært en av de store fiskerikommunene i Norge. Husøy Trafikkhavn er en av de største i Vest-Norge. Likevel er det industri- og servicenæringene som betyr mest for sysselsettingen i dag. Norsk Hydro, Karmøy Fabrikker er blant landets største produsenter av aluminium.

Når fikk Odda bystatus?

Odda fekk i 2004 bystatus etter kommunalt eigenvedtak. Ta dette i betraktning, hva lages i odda? Odda er kjent som et industristed, med bedrifter som Odda Smelteverk, Boliden Odda (tidl. Norzink) og Tinfos Titan & Iron (TTI).

Derav, hva er odda kjent for?

Turistbyen Odda for 100 år siden

Så kjent ble Odda at det lille strandstedet utviklet seg til å bli et av Nord-Europas best besøkte reisemål. I 1904 hadde byen ti hoteller og over 80 cruiseanløp i sommersesongen. Mer enn halvparten av alle utenlandske turister til Norge besøkte Odda.
Hva er Nordnorges største by? SSB opererer med en teknisk tettstedsdefinisjon som medfører at Tromsø, Nord-Norges største by, fordeles over tre forskjellige tettsteder: Tromsø, Tromsdalen og Kvaløysletta.

Hva er Norges 10 største byer?

Norges 10 største tettsteder:

  • Oslo - 1 036 059.
  • Bergen - 259 958.
  • Stavanger/Sandnes - 228 287.
  • Trondheim - 189 271.
  • Fredrikstad/Sarpsborg - 116 373.
  • Drammen - 109 416.
  • Porsgrunn/Skien - 93 778.
  • Kristiansand - 64 596.

By Elissa Jakubek

Hvor mange bor i Skien 2020? :: Hvor gammel er Haugesund by?
Nyttige lenker