Hjem > H > Hva Heter De Hellige Skriftene I Buddhismen?

Hva heter de hellige skriftene i buddhismen?

Buddhismen harhellig

Tripitaka – de tre kurvene

  • Vinaya, reglene for munke- og nonnesamfunnet (sangha)
  • Sutraene, Buddhas taler og samtaler.
  • Abhidharma, filosofisk systematisering og kommentarer til læren.

Les mer

Hvilke ritualer har buddhismen?

Ritualer er sentrale i buddhismen, både for lekfolk og for munker og nonner. Blant de viktigste er ritualer for å få beskyttelse fra ulykker, tilbedelsesritualer tilknyttet bestemte guddommelige vesener, og pilegrimsreiser. Felles for alle disse ritualene er at de skal bidra til å forbedre utøverens karma. Hva tror mahayana buddhister på? Den sentrale tanken i mahayana er at alle mennesker, ikke bare ordinerte munker og nonner, kan nå frelse, nirvana. Forutsetningen er en fast beslutning om å strebe mot fullkommenhet, om nødvendig gjennom mange liv, ikke bare til beste for seg selv, men til beste for alle levende vesener.

Hva kjennetegner Vajrayana?

(Også kjent som tantrisk buddhisme, Mantrayana, Tantrayana, esoterisk buddhisme, Diamantfarkosten, Diamantveien eller Den raske vei) er en retning innenfor Mahayana-buddhismen der man tar i bruk spesielle åndelige teknikker (tantra) for å oppnå nirvana på en raskere måte. Man kan også spørre hva kjennetegner diamantveien? Hva kjennetegner diamantveien? Diamantveien er en egen retning innen mahayana. Denne formen legger vekt på at mennesket kan oppnå oppvåkning i dette livet, uten å gå igjennom en lang rekke nye gjenfødelser. For å følge denne veien er det nødvendig å få veiledning av en lærer.

Så, hvilke høytider er det i buddhismen?

Vesak er en buddhistisk feiring av Buddhas fødselsdag, oppvåkning og død. Ifølge theravadabuddhismen skal disse tre hendelsene i Buddhas liv ha skjedd på samme dato. Vesak blir av mange regnet som den mest hellige tiden i den buddhistiske kalenderen, særlig på Sri Lanka. Hva er buddhismens viktigste høytid? I dag feirer vi Vesak, den største buddhistiske høytiden til minne om Buddhas oppnåelse av opplysning eller nirvana, det som gjorde ham tll en Buddha en fullmånedag i april/mai, for over 2500 år siden. Under Vesak feirer man ikke kun Buddhas opplysning, men også det faktum at alle kan oppnå samme opplysning.

Hvorfor tenner buddhister lykter?

Buddhas fødsel, Buddhas oppvåkning og Buddhas oppnåelse av nirvana da han døde. Vesak skal være en fest for glede, og mange gir hverandre gaver, pynter med lykter og blomster, brenner røkelse og drar til tempelet. Tilsvarende, hva er de fire edle sannheter? At smerte faktisk eksisterer. At det er årsaker til at det vonde finnes. At det eksisterer en tilstand der det vonde ikke finnes. At det eksisterer en vei til den tilstanden der det vonde ikke finnes.

Hvordan kan man oppnå Moksha?

Moksha nås gjennom innsikt, gjennom yoga og askese, gjennom tilbedelse av guder eller på andre måter. Troen på steders frelsende kraft står sterkt i flere indiske religioner, spesielt hinduismen og jainismen. Her blir det å være på steder med frelsende kraft sett på som middel til å oppnå moksha.

By Kuo Fillerup

Hva er fokus status iPhone? :: Hva består Tripitaka av?
Nyttige lenker