Hjem > N > Når Kom Buddhismen Til Vesten?

Når kom buddhismen til Vesten?

Artikkelstart. Buddhismen er en verdensreligion stiftet av Buddha i Nord-India på 400-tallet fvt. Om lag 500 millioner mennesker – rundt sju prosent av verdens befolkning – bekjenner seg til buddhismen.

Les mer

Hva må man gjøre for å oppnå nirvana?

For å oppnå nirvana må en buddhist trene seg i visdom, etikk og meditasjon. Meditasjonsdelen av den åttedelte veien er rett anstrengelse, rett oppmerksomhet og rett konsentrasjon. Man kan også spørre hvordan er kvinnesynet i buddhismen? Likestilling og kvinnesyn. I Buddhistiske samfunn blir det ikke sett på en fordel å være kvinne. Men det er ingen enorm bakdel heller. Kvinner og menn blir sett på som omtrent like, menn allikevel har menn visse fordeler kvinnen ikke har.

Hvilke ritualer har buddhismen?

Ritualer er sentrale i buddhismen, både for lekfolk og for munker og nonner. Blant de viktigste er ritualer for å få beskyttelse fra ulykker, tilbedelsesritualer tilknyttet bestemte guddommelige vesener, og pilegrimsreiser. Felles for alle disse ritualene er at de skal bidra til å forbedre utøverens karma. Deretter, hva er den viktigste høytiden i buddhismen og hva markerer de da? Vesak er en buddhistisk festdag til minne om Buddhas fødsel, oppvåkning og død, som ifølge theravada-skolen skal ha skjedd på samme dato. I theravada-land feires denne dagen på fullmånedagen i måneden vaishakha, det vil si i april/mai.

Hvordan oppnå samsara hinduismen?

I hinduismen og buddhismen er frelsesmålet å unngå denne vandringen i gjenfødelser (hinduismen: moksha, buddhismen nirvana). Som universet ellers har denne sirkelen av gjenfødsler ingen begynnelse eller slutt. Hinduene tror at når man dør vandrer sjelen (atman) inn i nye vesener som fødes. Atman dør ikke. Hva er samsara og karma? Karma og gjenfødsel

I indisk religion er det livet som vi lever nå, bare et i en rekke liv. Alle som lever, har levd mange liv tidligere, og de fleste vil leve mange liv etter dette. Rekken av gjenfødsler kalles samsara og har en negativ konnotasjon. Det endelige målet er å unnslippe samsara.

Du kan også spørre hva er samsara og nirvana?

Nirvana er lidelsens endelige opphør og frigjøring fra uvitenhet og videre reinkarnasjon, og dermed buddhismens frelsesmål. I indisk religion, og særlig i buddhismen, står nirvana i motsetning til samsara, den tilværelsen som er preget av fødsel og død og som derfor stadig forandrer seg. Hva er det viktigste innen Shaktismen? Den viktigste gudinneteksten er Devimahatmya, Hyllest til Gudinnen (antakelig fra rundt 600 evt.), der gudinnen Shakti identifiseres særlig med Durga og beskrives som alle gudenes samlede kraft og som den ene høyeste guddom. Alle gudinner og kvinner identifiseres med henne, men hun er også brahman, værensgrunnen.

I forhold til dette, hva er hinduenes hellige språk?

Sanskrit. Det dominerende språket i hinduismens religiøse litteratur er sanskrit, det indo-europeiske språket som de indo-ariske erobrerne brakte med seg til India mot slutten av 1900-tallet f.Kr. De vediske hymnene er forfattet på et særlig formrikt og alderdommelig sanskrit som kalles vedisk.

By Coppins Madewell

Hva er hinduenes hellige skrifter? :: Hva heter de hellige skriftene i buddhismen Hva inneholder skriftene?
Nyttige lenker