Hjem > H > Hvilke Retninger Finnes Det I Buddhismen?

Hvilke retninger finnes det i buddhismen?

Buddhismen har tre hovedretninger: theravada, mahayana og vadsjrayana.

Les mer

Hva er livshjulet?

Fødsel, liv, sykdom og død er faser i et kretsløp som alle er fanget i. Bildet "livshjulet" finnes på de fleste buddhistiske klostre og templer i Himalaya-området. Bildet brukes i undervisning og diskusjoner omkring reinkarnasjon og samsara, kretsløpet av fødsel, død og ny fødsel. Hvor er nirvana? Nirvana er lidelsens endelige opphør og frigjøring fra uvitenhet og videre reinkarnasjon, og dermed buddhismens frelsesmål. I indisk religion, og særlig i buddhismen, står nirvana i motsetning til samsara, den tilværelsen som er preget av fødsel og død og som derfor stadig forandrer seg.

Hva er ritualer i buddhismen?

Ritualer er sentrale i buddhismen, både for lekfolk og for munker og nonner. Blant de viktigste er ritualer for å få beskyttelse fra ulykker, tilbedelsesritualer tilknyttet bestemte guddommelige vesener, og pilegrimsreiser. Felles for alle disse ritualene er at de skal bidra til å forbedre utøverens karma. Derav, hva vektlegger buddhismen? Buddhisme er en ikke-teistisk religion, eller filosofi, som er basert på læren fra Buddha (Siddharta Gautama) som levde fra ca. 563 f.Kr. til ca. 483 f.Kr.

Følgelig, hva er de fire edle sannheter?

At smerte faktisk eksisterer. At det er årsaker til at det vonde finnes. At det eksisterer en tilstand der det vonde ikke finnes. At det eksisterer en vei til den tilstanden der det vonde ikke finnes. Tilsvarende, hva er en sangha? Sangha er den tredje av buddhismens «tre juveler», ved siden av Buddha og dharma. Sangha betegner vanligvis spesifikt buddhismens ordinerte munker og nonner, det vil si den monastiske ordenen, som adskilt fra legfolket.

Hva er reinkarnasjon hinduismen?

Reinkarnasjon er sjelevandring eller gjenfødelse, ofte uatskillelig knyttet til den hinduistiske doktrinen om karma, loven om konsekvens. Forestillingen om menneskets gjentatte liv finner man især innen hinduisme og buddhisme. Hvor stor er buddhismen? Om lag 500 millioner mennesker – rundt sju prosent av verdens befolkning – bekjenner seg til buddhismen. Kjerneområdene er Sør- og Sørøst-Asia, Himalaya, Tibet og Mongolia. Den er også spredt til Nord-Amerika og Europa.

Hva er den åttedelte veien enkelt forklart?

Den åttefoldige vei er veien som ifølge buddhistisk lære fører til lidelsens opphør og dermed til frihet fra videre gjenfødelse.

By Devy Lesko

Hvordan vet man at man har oppnådd nirvana? :: Hva er kjent i Trondheim?
Nyttige lenker