Hjem > E > Er Vestfold På Sørlandet?

Er Vestfold på Sørlandet?

Vestfold er et geografisk område og et tidligere fylke på Østlandet i Norge, som fra 2020 utgjør den minste delen av Vestfold og Telemark fylke. Det er fremdeles (per februar 2022) eget valgdistrikt.

Les mer

Ta dette i betraktning, hvor er gamle vestfold?

Vestfold ligger på vestsiden av Oslofjorden og Drammensfjorden, og strekker seg vestover til Langesundsfjorden og åsene vest for Lågendalen. Vestfold ble opprettet som administrativ enhet ved innføringen av eneveldet først i 1660-årene under navnet Tønsberg og Brunla amt. Hvilke kommuner ligger i Vestfold? Brevik, Holmestrand, Horten, Kragerø, Langesund, Larvik, Notodden, Porsgrunn, Rjukan, Sandefjord, Skien, Stathelle, Stavern, Tønsberg og Åsgårdstrand har bystatus. Se også Tettsteder i Vestfold og Tettsteder i Telemark.

Angående dette, hvorfor kalles telemark et norge i miniatyr?

Telemark blir regnet som et «Norge i miniatyr», bl. a. på grunn av sin natur. I Telemark kan man finne det meste; skjærgård som i f. Tilsvarende, hvilke byer tilhører sørlandet? Store byer : Kristiansand, Arendal, Grimstad, Mandal, Vennesla, Søgne, Farsund, Lillesand, Flekkefjord, Lyngdal, Risør, Tvedestrand, Songdalen, Kvinesdal, Froland, Lindesnes, Birkenes, Evje og Hornnes, Gjerstad, Marnardal, Vegårshei, Åmli, Sirdal, Audnedal, Hægebostad, Valle, Bygland, Iveland, Bykle og Åseral.

I forhold til dette, hvor starter sør norge?

Sør-Norge brukes ofte som en betegnelse på Norge sør for Nordland fylke, og består av landsdelene Trøndelag, Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. Hvilke fylker er i Norge? Norges elleve fylker fra 2020 er Troms og Finnmark, Nordland, Trøndelag, Møre og Romsdal, Vestland, Rogaland, Agder, Vestfold og Telemark, Viken, Oslo og Innlandet. Det betyr at sju av dagens fylkesnavn forsvinner: Buskerud, Akershus, Østfold, Oppland, Hedmark, Hordaland og Sogn og Fjordane.

Hvor mange kommuner er i Vestfold?

Vestfold og Telemark fylke består av 23 kommuner. Hva er Telemark kjent for? Viktige turistmål i fjellet er de sørøstre delene av Hardangervidda, Lifjell og Blefjell. På Rjukan fører Krossobanen til Gvepseborg med praktfull utsikt til Gausta; på Vemork finnes Norsk Industriarbeidermuseum. Bø Sommarland var i 2019 Skandinavias største vannpark. Telemark har to stavkirker, Heddal og Eidsborg.

Hva betyr Telemark?

Navnet Telemark er sammensatt av norrønt Þilir og mǫrk og betyr «telenes mark»; telene var den folkegruppen eller stammen som bodde i det som senere ble kalt Øvre Telemark i folkevandringstiden og vikingtiden. (Øvre) Telemark gav navn til det senere fylket Telemark.

By Stephens

Kan man kjøpe taxfree fra Svalbard? :: Hva er Mjølner laget av?
Nyttige lenker