Hjem > H > Hva Er Mjølner Laget Av?

Hva er Mjølner laget av?

Mjølner er hammeren til guden Tor i den norrøne mytologien. Den er Tors viktigste attributt og våpen i hans stadige kamp mot jotnene. Mjølner er smidd av dvergene og har helt spesielle egenskaper. Tor kan gjøre Mjølner så liten eller stor som han ønsker.

Les mer

Hva heter ulvene til Odin?

Den norrøne guden Odin sitter på trona Lidskjalv med ulvene Gere og Freke og ravnene Hugin og Munin. Ta dette i betraktning, hvor bodde tor med hammeren? Han er gift med Siv. Sammen med henne har han sønnen Mode, som betyr mot og sinne, og datteren Trud, som betyr styrke. Med gygra Jarnsaksa har han sønnen Magne, som betyr kraft. Tor holder til i Hallen Bilskirne som har 540 rom og ligger på sletten Trudvang.

Ta dette i betraktning, hvordan skapte odin og de andre gudene hav fjell trær og gress ifølge norrøn mytologi og hvordan skapte odin mennesket?

I Ginnungagap slikket Audhumbla frem Bure, far til Bor, som ble stamfar til æsene. Bors sønner, Odin, Vilje og Ve, drepte Yme og skapte verden av Ymes kropp. De skapte også menneskene av to trestammer de fant på stranden og gav liv. Hvordan kan gudinnen vise seg? Gudinner kan avbildes på mange ulike måter, både som vakre kvinneskikkelser, som fryktinngydende vesener, som hinduismens Kali, eller som krigere med våpen i hånd, som den vestsemittiske Anat. Gudinnenes makt og rolle kan også uttrykkes gjennom hennes typiske symboler, eller sammen med hennes spesielle dyr.

Hvem drepte Balder?

Den var for ung til at hun kunne kreve noen ed av den, mente hun. Loke hentet en misteltein, og bad Balders blinde bror Hod om å skyte den mot Balder, for å hedre ham. Hod gjorde som Loke sa, Loke hjalp ham å sikte, og Hod traff. Balder falt død om. Hvilke krefter hadde Frøya? Frøya (fra norrønt: Freyja, avledet betydning frue) er krigs-, fruktbarhets- og kjærlighetsgudinnen i norrøn mytologi og moderne åsatro. Hun ble påkalt i kjærlighetsspørsmål, ved graviditet og under fødsler. Hun hadde også makt over vekst i naturen. Hun var likevel også en krigs- og dødsgudinne.

Deretter, hvem snakket norrønt?

Norrønt var tale- og skriftspråket i Norge og på Island i middelalderen. På det norrøne språket (som på islandsk) betegner imidlertid norrǿnt mál sammen med dǫnsk tunga (dansk tunge) det felles nordiske språket, altså også gammelsvensk og gammeldansk. Derav, er norrøn mytologi norsk? Norrøn mytologi er den gudelæren som var utbredt blant de nordisk-germanske folkene i Norge, Sverige, Danmark, Island og Færøyene i førkristen tid. De norrøne fortellingene og forestillingene utviklet seg over tid, og det har vært store regionale forskjeller.

Også, hva tror vikingene på?

I vikingtiden trodde man ikke på én Gud. Man trodde på en hel gudeverden full av æser og vaner, alver, dverger og jotner. Den mest kjente av jotnene må sies å være Loke, han som forårsaket Balders død.

By Bertilla Graef

Er Vestfold på Sørlandet? :: Hva heter dyrene til Tor?
Nyttige lenker