Hjem > H > Hvilken By Er Størst I Vestfold Og Telemark?

Hvilken by er størst i Vestfold og Telemark?

Vestfold og Telemark

Største

TettstedFolketall 2018Kommune
Porsgrunn/Skien93 065Skien, Porsgrunn, Bamble
Tønsberg51 887Tønsberg, Færder
Sandefjord44 046Sandefjord

Les mer

Hvilke byer ligger i Telemark?

Telemark har åtte byer: Brevik, Kragerø, Langesund, Porsgrunn, Skien og Stathelle ved kysten og Notodden og Rjukan i det indre av fylket. Folk spør også hvilke byer er i vestfold? Vestfold har sju byer – etter størrelse: Tønsberg, Sandefjord, Larvik, Horten, Holmestrand og Stavern.

I forhold til dette, er vestfold på sørlandet?

Vestfold er et geografisk område og et tidligere fylke på Østlandet i Norge, som fra 2020 utgjør den minste delen av Vestfold og Telemark fylke. Det er fremdeles (per februar 2022) eget valgdistrikt. Hva er den største byen i Telemark? Største tettsteder

januar 2016 (kommune i parentes): Porsgrunn/Skien – 92 001 (Skien 48 381, Porsgrunn 33 494 og Bamble 10 126) Notodden – 9 041 (Notodden) Kragerø – 5 438 (Kragerø)

Hvilken by er størst av Tønsberg og Sandefjord?

Sandefjord ble kjøpstad i 1845. Sandefjord kommune er etter folketall den største kommunen i Vestfold. Fra Sandefjord går det fergeruter til Strömstad, og Sandefjord lufthavn, Torp har flyforbindelser til nasjonale og internasjonale destinasjoner. Er Telemark Sørlandet? Sørlandet er den sørligste landsdelen i Norge. Den omfatter kyststrekningen mellom Telemark og Rogaland, og dal-, hei- og fjellstrøkene innenfor.

Hva heter de to største dalførene i Buskerud?

Buskerud omfatter de store dalførene Hallingdal og Numedal med skog- og fjelltraktene omkring, blant annet østre del av Hardangervidda i vest og Skarvheimen med Hallingskarvet i nordvest. Man kan også spørre er telemark på Østlandet? Østlandet er landsdelen som utgjør den sørøstre delen av det sørlige Norge, sør for Dovre/Rondane/Rørosvidda og øst for Langfjella. Landsdelen regnes praktisk og administrativt å omfatte de fire fylkene Viken, Oslo, Innlandet og Vestfold og Telemark.

Angående dette, er vestfold et fylke?

Vestfold er eit tidlegare fylke i Noreg. Det grensa i nord og nordvest til Buskerud og i vest til Telemark. Fylket var det nest minste i Noreg i areal, men var også fylket med den tredje høgaste folketettleiken i landet. Den største byen i fylket var Sandefjord.

By Cornelie

Er Kristiansand i Vestfold? :: Hvilke bydeler tilhører Diakonhjemmet?
Nyttige lenker