Hjem > K > Kan Man Kjøpe Taxfree Fra Svalbard?

Kan man kjøpe taxfree fra Svalbard?

Svalbard er avgiftsfri sone, ergo får du alt du handler her til taxfree-priser. I Longyearbyens mange sportsforretninger kan du gjøre røverkjøp på utendørsklær og utstyr, og i tillegg er alkohol og tobakk rimelig i forhold til fastlandet.

Les mer

Deretter, er alkohol billig på svalbard?

Billig sprit og snus

En boks snus koster 26 kroner, og på Nordpolet (Svalbards vinmonopol som holder til inne på Svalbardbutikken) er det mulig å få en halvliter øl til under en tikrone. – Alkohol og andre usunne matvarer er vesentlig billigere enn i resten av Norge.
Hvor mye alkohol kan jeg ta med fra Svalbard? inntil 0,5 flasker sterkvin (alternativt en flaske annenhver måned) inntil 24 bokser eller halvflasker øl som ikke inneholder mer enn 4,75 volumprosent alkohol. Av årlig kvote kan likevel inntil 24 bokser eller halvflasker inneholde inntil 7 volumprosent alkohol.

Følgelig, hva koster en øl på svalbard?

Lokale øl (0,3 liters flaske) prisen i Longyearbyen er rundt:36 NOK3.70 USD
Lokale øl (0,5 liters flaske) prisen i Longyearbyen er rundt:45 NOK4.70 USD
Importert øl (0,3 liters flaske) prisen i Longyearbyen er rundt:50 NOK5.20 USD
Importert øl (0,5 liters flaske) prisen i Longyearbyen er rundt:112 NOK12 USD
Er det dyrt på Svalbard? For de fleste hovedgruppene av varer og tjenester er prisnivået lavere for Svalbard-husholdningene. Alkohol, tobakk, husleier og transportmidler har et spesielt lavt prisnivå, mens matvarer, alkoholfrie drikkevarer, samt møbler og husholdningsartikler er dyrere på Svalbard.

Er klær billigere på Svalbard?

Det går egentlig ganske greit, bortsett fra det å kjøpe mindre klær. For på Svalbard er det både toll- og avgiftsfritt. Når er det mørketid på Svalbard? oktober – 28. februar. I det vi bikker inn i oktober har kveldene allerede rukket å bli mørke – og det blir nå merkbart mindre dagslys for hver dag som går. Mørketiden på Svalbard kaller vi gjerne «polarnatta», og den strekker seg i 2,5 måned fra midt i november til slutten av januar.

Hva bør man gjøre på Svalbard?

Svalbard

Hvis du besøker oss om vinteren bør du også ha med:

  • Tykt mellomlagt i ull/fleece.
  • Dunjakke.
  • Refleksvest og hodelykt for mørketiden.
  • Brodder.
  • Kuldekrem til ansiktet.
  • Balaclava.
Hvor mye alkohol kan man ta med i kofferten? Så lenge du holder deg innenfor verdigrensene, kan du ta med deg følgende: Alkohol: Enten 1 liter sprit, 1,5 liter vin og 2 liter øl, eller 3 liter vin (4 flasker) og 2 liter øl, eller 5 liter øl.

Hva er Alkoholkvoten fra Sverige til Norge?

VaretypeMengde
Brennevin/sprit/likør og lignende over 22 % til og med 60 %1 liter
Vin og lignende over 2,5 % til og med 22 %1,5 liter
Øl over 2,5 % (også sterkøl), eller rusbrus o.l. over 2,5 til og med 4,7 %2 liter

By Thomajan Orender

Hva er tollfri kvote? :: Er Vestfold på Sørlandet?
Nyttige lenker