Hjem > H > Hva Heter Dyrene Til Tor?

Hva heter dyrene til Tor?

Tanngrisner, eller Tanngrisne, (norrønt Tanngrisnir, «den som har glisne tenner») og Tanngnjost (Tanngnjóstr, Tanngiost, «den som skjærer tenner») er i nordisk mytologi de to bukkene som trekker vogna til tordenguden Tor med hammeren over himmelen.

Les mer

Hva het hesten til Tor?

Tor hadde ingen hest. Når han ikke brukte sitt fryktinngytende tospann for å ri over himmelen, likte han å gå. Han gikk ofte alene; et av tilnavnene hans er Einride, han som ferdes alene. I tillegg til å være tordengud, var Tor opptatt av mennesker. Hvilket øye ofret Odin? Sin kunnskap fikk han da han ofret det ene øyet sitt for å drikke av kunnskapens brønn (Mimes brønn).

Man kan også spørre hvilken type gud er frøya?

Frøya er den viktigste åsynjen, gudinnen, i Åsgård og i den norrøne mytologien. Hun er egentlig en av vanene, og hennes særlige ansvarsområde er erotikk, kjærlighet og fruktbarhet, men også død og seid, som er en form for magi og dyp kunnskap om livet og døden. Hvor mange guder er det i norrøn mytologi? Dette er en polyteistisk tro, det vil si at den har mange guder. Man regner med tolv hovedguder i den norrøne mytologien: Odin, Tor, Balder, Vidar, Våle, Brage, Heimdall, Ty, Njord, Frøy, Ull og Forsete, hvorav Njord og Frøy ikke var æser, men vaner bosatt i æsenes hjem Åsgard.

Hvem hersker over dødsriket i norrøn mytologi?

Herskerinnen i dødsriket

Hel er datter av Loke og gygra Angerboda, og søster til Midgardsormen og Fenrisulven. Ettersom de de tre merkelige barna vokser opp, blir æsene redde for hva de kan gjøre. Derfor kaster de Midgardsormen i havet, Fenrisulven lenker de fast, og Hel sendes til dødsriket for å være herskerinne der.
Hva er Frigg gudinne for? Frigg (Frigga) er i norrøn mytologi Odins kone. Hun er datter av Fjòrgyn. Frigg var svært vakker og den mektigste av gudinnene. Hun er kjærlighets- og skjebnegudinnen.

Man kan også spørre hva betyr heidrun?

Heidrun er eit kvinnenamn som går tilbake til det norrøne Heið-rún. I dette toledda namnet tyder forleddet truleg 'venleik, glans' og etterleddet 'hemmeleg kunnskap'. Namnet har fleire variantar: Hedrun, Heidrun. Hvem drepte Tor? Han fortalte så Tor at de hadde vært lurt av et synsbedrag, for det var Utgard-Loke som var kjempen Skryme, og han hadde holdt et fjell imellom seg og hammeren til Tor, ellers ville Tor ha drept ham. Og konkurransene – Loge var ilden, som kunne fortære både kjøtt og trau.

Tilsvarende, hvem stjal tor sin hammer?

Historien forteller at Tor en gang mistet Mjølner. Loke fant ut at det var den onde jotnen Trym som hadde stjålet den, og nektet å gi den tilbake før han fikk gifte seg med den vakreste av alle gudinnene, Frøya.

By Fasto

Hva er Mjølner laget av? :: Hva betyr allegro?
Nyttige lenker