Hjem > H > Hva Er Mobilen Laget Av?

Hva er mobilen laget av?

Mobilskjermen er laget av silikon, med et tynt lag av tinn, kalium og det sjeldne metallet indium, som sørger for at mobilen har berøringsskjerm. Batteriet inneholder kobolt, grafitt og litium. I kretskortet er det gull, kobber, sølv, wolfram, tantal og tinn. Prosessoren inneholder også flere metaller.

Les mer

Dessuten, hvor lenge er det vanlig å ha en mobil?

Idag tar man gjerne utgangspunkt i en Høyesterettsdom fra 2007. Denne slår fast at levetiden på en mobiltelefon er på 3-4 år. - I denne dommen slår også Høyesterett fast at 3-4 år er «vesentlig lengre enn to år» og at reklamsjonstiden på en mobiltelefon derfor er 5 år, og ikke 2 år. Så, hvordan ble telefon oppfunnet? 27 år tidligere utviklet amerikansk-italieneren Antonio Meucci den samme telefonen Bell brukte i 1876. I 1849 hadde Meucci utarbeidet teknologien og sendte sin egen stemme gjennom en kobbertråd fra et rom til et annet. Fra 1849 til 1862 utviklet han hele 30 ulike prototyper av sin teletrofono.

Hvem lagde mobilen?

Mobiltelefon/Oppfinnere Tilsvarende, hvorfor er telefon viktig? Hovedfunksjonen, som har vært grunnmuren fra første stund, er jo telefonen. Det er den funksjonen som uten tvil er den aller største fordelen med mobilen. Du kan være tilgjengelig overalt hvor det er mobildekning, og du har også mulighet til å få tak i andre nesten uansett hvor de skulle befinne seg.

Også, hvor mange telefoner selges i norge hvert år?

Antall solgte mobiler falt fra 1,7 millioner enheter i 2019 til 1,6 millioner i 2020, en nedgang på seks prosent. Men dyrere flaggskipmodeller fra produsentene og det faktum at nordmenn kjøper toppmodellene omsetningen kun faller med 2,6 prosent, fra 9,86 milliarder til 9,6 milliarder kroner. Hvor mange mobiler er det i verden? 8.000.000.000 mobiltelefoner! – NRK Livsstil – Tips, råd og innsikt.

Hvor stor andel har smarttelefon?

Hele 99 prosent av aldersgruppen 12-49 år har smarttelefon.

Mens bare 60 prosent av de over 67 år har det.
Hvilken er best iPhone eller Samsung? iPhone 13 Pro Max er den beste og mest spennende av alle modellene i Apples iPhone 13-serie, med batterikapasiteten som et uventet høydepunkt. Selv om denne modellen ikke er helt på nivå med de mest utholdende mobilene, ligger den utvilsomt på toppen blant alle iPhone-modellene. Her får du dessuten massevis av kraft.

Derav, hva er best iphone eller samsung?

Magasinet Råd & Røn, oktober 2021: På listen av over 125 testede mobiler er det Apple iPhone 13 Pro Max 128GB som får førsteplassen med 83 poeng. På en tredelt andreplass med 81 poeng hver kommer Apple iPhone 13 Pro 128 GB, Samsung Galaxy S21 og Sony X 5 II. Tredjeplassen får iPhone 12 Pro Max med 80 poeng.

By Hutton Ronca

Hvem falt i slaget på Stiklestad? :: Når kom de første smarttelefonene?
Nyttige lenker