Hjem > E > Er Silikon Bra For Håret?

Er silikon bra for håret?

Mange har fått høre at silikon bare legger seg som et lag utenpå håret og at det kan være skadelig for håret. Silikon er ikke skadelig for håret, noen silikoner kan blant annet beskytte håret mot varmeredskaper og noen kan gi et mykt og glansfullt hår.

Les mer

Derav, hvorfor silikonfri sjampo?

MEN, silikoner er også noe mange styrer unna.

Bruker du produkter med silikon over tid, kan de nemlig tette til hårstråene og gjøre det vanskelig for håret å trekke til seg fuktighet, pleie og næringsstoffer. Du bør derfor være forsiktig med å bruke dette for flittig.
Deretter, hvor lenge kan man gå uten å vaske håret? Du klarer nemlig ikke å style håret ditt i flere dager om du ikke bruker de rette produktene, mener frisøren. Det lengste Sølvi Bjørnevoll, frisør og daglig leder ved Norsk Frisørskole i Bergen, har gått uten å vaske håret, er seks dager. - Det er null problem om du prepper håret riktig, sier Bjørnevoll.

Kan man vaske håret med bare vann?

Og du kan fint bare skylle det i vann når du først er i dusjen, du må ikke bruke produkter hver gang, forteller hun. Dersom du alltid føner håret etter å ha vasket det bør du være obs på at dette også vil gi litt skader. Derav, er det bra å legge seg med vått hår? Å legge seg med vått hår kan øke antallet av alvorlige hodepiner du opplever fordi fuktighet forårsaker en plutselig forandring i kroppstemperaturen din. Å pakke inn håret ditt i et håndkle kan gjøre problemet enda verre, siden fuktigheten opprettholdes over lengre tid.

Hvor ofte sjampo?

Personer med normalt, rett hår kan vanligvis vente to eller tre dager mellom hver vask. Personer med tykt, krøllete hår bør unngå å vaske håret mer enn en eller to ganger i uken, siden overflødig sjamponering kan gjøre håret tørt og krusete. Folk spør også hva bør man unngå i shampoo? Unngå mineraloljer og silikon

Blyckertz forklarer at om man skal forsøke å venne seg av med sjampo, er det viktig å ikke benytte produkter i håret som inneholder mineraloljer eller silikon.

Hva er silikon laget av?

Silikon er et svært stabilt og kjemisk inaktivt polymer som består av karbon og hydrogen. Det brukes til å produsere forskjellige plastmaterialer. Silisium er et grunnstoff – det åttende mest utbredte i universet. Ta dette i betraktning, hva skjer når man ikke vasker håret? – Du kan få litt mer fett hår i en periode, litt på grunn av at hodebunnen er vant til å produsere fett som følge av at vanlig sjampo fjerner fett. Når du slutter med sjampo, går fettproduksjonen opp litt ekstra før den går tilbake til det som skal være normalen, mener hun.

I forhold til dette, hvor ofte skal man dusje håret?

Det er ikke skadelig eller uhygienisk å vaske håret kun 1-2 ganger i uken. Har du for eksempel vært på trening, og hodebunnen og håret har blitt vått av svette, så er det godt å få vasket håret. Har du tørr hodebunn, kan det derimot være greit å vaske håret sjeldnere.

By Wrench Cipro

Hvordan vaske håret uten shampoo? :: Hva er Myrratinktur?
Nyttige lenker