Hjem > H > Hvordan Vite Om Du Har Hjerteproblemer?

Hvordan vite om du har hjerteproblemer?

Det mange ikke vet er at kvinner ofte har mer uspesifikke symptomer på hjertesykdom, slik som verk i rygg, nakke, skulder, ubehag øverst i magen, og/ eller tungpustethet. Hjerte- og karsykdommer er en av de hyppigste dødsårsaken i Norge, og mange har en eller flere risikofaktorer uten å vite om det.

Les mer

Kan man få hjerteinfarkt av stress?

Stress som man ikke makter å håndtere, kan øke risikoen for å få hjerteinfarkt. Stress kan også være forbundet med uheldige levevaner, usunn mat, røyk, lite mosjon o.l. Mye stress, så vel som sinne, kan også øke blodtrykket ditt. Kan blodprøve vise hjertesvikt? Dersom du har symptomer på hjertesvikt, kan du hos fastlegen få tatt en enkel blodprøve for å utelukke eller påvise hjertesvikt. Testen, som heter NT-proBNP, er en norsk oppfinnelse og analyseres på de fleste norske sykehuslaboratorier. Den er også i bruk i resten av verden.

Ta dette i betraktning, hvordan finner man ut om man har tette blodårer?

Symptomer

  • Kramper i bena når man går.
  • Hjerneslag.
  • Nyresvikt.
  • Smerter i brystet ved fysiske anstrengelser (angina)
  • Hjerteinfarkt.
Folk spør også hva betyr forhøyet troponin? Moderat økning av troponinene (TnT og TnI) i en blodprøve kan sees ved andre akutte hjertesykdommer, som for eksempel hjertesvikt, hjertemuskelbetennelse (myokarditt) og hjerterytmeforstyrrelser. Økning av troponin kan også sees ved kronisk skjelettmuskelsykdom, etter fysiske anstrengelser og ved kronisk nyresvikt.

Dessuten, hvorfor smerter i venstre arm ved hjerteinfarkt?

Hjertet er omgitt av kranspulsårene, som forsyner hjertemuskelen med blod og oksygen. Hvis det oppstår en blodpropp i disse kranspulsårene, stoppes blodtilførselen til et område av hjertemuskelen. Vanligvis gir dette kraftige brystsmerter bak brystbenet, ofte med utstråling til venstre arm. Har vondt i venstre side av brystet? Smerter i brystet stammer ofte fra et av organene som ligger i denne delen av kroppen som hjertet, lungene eller spiserøret, eller fra bestanddeler av brystveggen som muskel, skjelett eller hud. Psykiske årsaker som stress, anspenthet og angst kan også føre til brystsmerter, og dette er blant de vanligste årsakene.

Hvordan føles hjertestans?

Symptomer. Pasienter som får hjertestans mister plutselig bevisstheten og faller om eller synker sammen. Pasienten blir blek, får unormal pust eller slutter å puste. Følgelig, kan man ha hatt hjerteinfarkt uten å vite det? De fleste forbinder hjerteinfarkt med sterke brystsmerter og akutt medisinsk behandling. Det de færreste vet, er at mange har gjennomgått et hjerteinfarkt uten å vite det. Dette kalles et stumt infarkt, et hjerteinfarkt med få eller ingen symptomer.

Folk spør også kan et hjerteinfarkt gå over av seg selv?

Hjerteinfarkt – forskjell på symptomer hos menn og kvinner

Ved et hjerteinfarkt går smertene ikke over selv om pasienten er i hvile eller bruker nitroglyserin. Hvis hjerteinfarktet er veldig stort kan man være svært medtatt, kaldsvett og kvalm. I verste fall kan man gå i sjokk (sirkulasjonssvikt), bli bevisstløs og dø.

By Sammer Sypolt

Hvor er Hakeparentes på Mac? :: Hva skjer før hjerteinfarkt?
Nyttige lenker