Hjem > H > Hva Mener Vi Med Sirkulær Økonomi?

Hva mener vi med sirkulær økonomi?

I en sirkulær økonomi utnytter vi naturressurser og produkter effektivt og så lenge som mulig, i et kretsløp der minst mulig ressurser går tapt.

Les mer

Hva er lineær økonomi?

I en lineær økonomi hentes ressurser ut og foredles til produkter som brukes til de er ødelagte og blir til søppel. Avfallsbransjen har vokst frem som et svar på behovet for å kvitte seg med disse produktene. Deretter, hva er sirkulær økonomi og hvorfor er den viktig? I den sirkulære økonomien er målet at disse erstattes ved at man bruker rester fra dagens produksjon, reparerer og gjenbruker produkter, og til slutt resirkulerer ressurser til nye produkter, og at restråstoff og avfall dermed får en verdi og blir en ressurs.

Hva er positivt med sirkulær økonomi?

I en sirkulær økonomi er målet at det skal bli minst mulig søppel. Materialene i søppelet skal heller brukes på nytt, sånn at behovet for å hente ut nye råvarer fra naturen blir mindre. Når vi snakker om materiell, snakker vi om fysiske gjenstander, altså “ting”. Hva menes med økonomi? Økonomi er et ord av gresk opphav, og kommer av οἶκος (oikos; hus) og νόμος (nomos; lære), altså husholdning. En økonomi er en enhet av en viss størrelse, hvor det foregår produksjon og/eller konsum, som for eksempel en kommune eller et land. Økonomi handler om størrelsen på og fordelingen av økonomiens ulike goder.

Hva mener vi med begrepet bærekraftig utvikling?

En kjent definisjon på bærekraftig utvikling lyder slik: «En utvikling som imøtekommer dagens behov uten å ødelegge mulighetene for at kommende generasjoner skal få dekket sine behov.» Deretter, hvor sirkulært er norge? For første gang er det gjennomført en analyse av hvor sirkulært Norge er. Circularity Gap Report Norway viser at 97,6 prosent av materialene vi forbruker hvert år, ikke blir ført tilbake til kretsløpet. Vår økonomi er kun 2,4 prosent sirkulær, men dette kan økes til 45,8 prosent.

Hvor skal EE avfall kastes?

Ingen av de elektroniske og elektriske produktene i hjemmet ditt skal kastes i restavfallet. EE-produkter vil kvitte deg med skal leveres inn til kildesortering. Alle kommunale gjenvinningsstasjoner tar imot EE-avfall. Dette er helt gratis for deg som forbruker. Hva mener vi med Avfallspyramiden? Avfallshierarkiet, eller avfallspyramiden, er en figur som illustrerer prioriteringene i norsk avfallspolitikk og EUs rammedirektiv for avfall. Pyramiden skal leses fra øverst til nederst, og målet er at avfallet skal behandles så nær toppen av pyramiden som mulig.

Hva er sirkulær forretningsmodell?

Sirkulære forretningsmodeller skaper dermed ny verdi for kunder og nye inntektskilder for selskapet, uten bruk av nye ressurser. Kjennetegn ved sirkulære modeller er at de på ulike måter holder ressurser i verdikjeden lengre ved å sørge for at: ingen ressurser forsvinner ut av verdikjeden.

By Edbert

Hvordan kan vi bruke aluminium som eksempel på sirkulær økonomi? :: Hva menes med materialgjenvinning?
Nyttige lenker