Hjem > H > Hva Mener Vi Med Energigjenvinning?

Hva mener vi med energigjenvinning?

Energigjenvinning er å omdanne avfall til energi, til produksjon av fjernvarme, elektrisitet og industridamp. Forbrenning med energigjenvinning sørger for at avfall fra husholdninger, kommunale virksomheter og næringsliv, som ikke kan materialgjenvinnes, kommer til nytte i stedet for at det deponeres.

Les mer

Man kan også spørre hva er sirkularitet?

Sirkularitet betyr å ta vare på og bruke produkter som allerede eksisterer så lenge som mulig. Det vil si å reparere, oppgradere, og bruke om igjen. I et sirkulært samfunn må materialer gjenvinnes til råvarer som kan brukes til noe annet. De samme ressursene må brukes om og om og om igjen. Hva menes med materialgjenvinning? Materialgjenvinning betyr at avfall omdannes til nye produkter, for eksempel ved at et plastmateriale smeltes om til plastpellets som kan brukes til å lage nye plastprodukter. Dette blir ofte kalt for resirkulering.

Hvor skal EE avfall kastes?

Ingen av de elektroniske og elektriske produktene i hjemmet ditt skal kastes i restavfallet. EE-produkter vil kvitte deg med skal leveres inn til kildesortering. Alle kommunale gjenvinningsstasjoner tar imot EE-avfall. Dette er helt gratis for deg som forbruker. Hvorfor ikke kjøpe nye klær? Å lage de nye klærne våre krever et enormt forbruk av vann, energi, kjemikalier og beslaglegger store landområder som kunne blitt brukt til matproduksjon. Konvensjonell bomullsdyrking forbruker globalt omtrent 16,5 prosent av alle sprøytemidler. Moteindustrien alene produserer 20 prosent av verdens avfallsvann.

Man kan også spørre hvordan resirkulere klær?

Sorteres som Tekstiler, klær og sko i

  1. Ødelagte tekstiler leveres til en tøyinnsamlingsboks eller nærmeste gjenvinningsstasjon. Skill gjerne i ulike poser, og merk posen med ødelagte tekstiler.
  2. Det er ressurskrevende og miljøbelastende å produsere tekstiler.
Ta dette i betraktning, hvor mye vann bruker klesindustrien? Moteindustrien bruker 93 milliarder kubikkmeter vann årlig. Et forbruk av vann som kan dekke behovet til fem millioner mennesker.

Så, hvorfor tenke miljøvennlig?

Ved å velge miljøvennlig er du med på å opprettholde balansen vi trenger å ha i økosystemet i det biologiske mangfoldet. Jo flere som bidrar, jo bedre er det. I dag finnes det så uendelig med valg for deg som ønsker å være miljøvennlig, og bidra til å få slutt på de store klimaproblemene. Hvor mye CO2 slipper klær ut? Tekstiler utgjør en betydelig del av den globale miljøbelastningen. De nyeste rapportene på feltet anslår at klær er ansvarlig for 6,7 prosent av de globale menneskeskapte CO2-utslippene, mens sko står for 1,3 prosent.

Hva er bærekraftige klær?

Bærekraftige naturmaterialer

De kan være naturlig pustende, lukthemmende og holder deg tørrere enn klesplagg av syntetiske materialer (som i bunn og grunn er plast!). Naturmaterialer brytes faktisk ned i naturen i motsetning til syntetiske materialer.

By Jimmy Correiro

Hva er gjenbruk og redesign? :: Hvorfor er gjenbruk viktig?
Nyttige lenker