Hjem > H > Hva Er Viktig Å Beskrive Med Tanke På Bedriftens Økonomi?

Hva er viktig å beskrive med tanke på bedriftens økonomi?

Økonomien i en bedrift er selvfølgelig veldig viktig: uten nok penger kan ikke en bedrift overleve på lengre sikt. Inntektene til virksomheten må forvaltes og investeres på hensiktsmessig måte, slik at pengene vokser og bedriften kan utvikle seg videre i ønsket retning.

Les mer

Hva betyr det at noe er bærekraftig?

«En utvikling som imøtekommer dagens behov uten å ødelegge mulighetene for at kommende generasjoner skal få dekket sine behov.» I denne definisjonen er det lagt særlig vekt på de fattiges behov for å få oppfylt sine grunnleggende rettigheter og skape mulighet for et bedre liv. Angående dette, har bedrifter et etisk ansvar? bedrift skal opptre etisk ansvarlig overfor alle sine interessenter: • Overfor kunder ved at en behandler dem med respekt og holder det en lover. Overfor konkurrentene ved ikke å opptre uredelig, men ha en god holdning til «fair play».

Hva menes med økonomisk bærekraftig forretningsdrift?

Hva vil det si at en bedrift er bærekraftig? En bærekraftig bedrift bruker ressurser på en slik måte at det ikke går på bekostning av framtidige generasjoner. Bedriften må være bærekraftig i hele sin verdikjede. Vi snakker om bærekraft når det gjelder både økonomi, sosiale aspekter, klima og miljø. Hva mente Milton Friedman? Å tjene mest mulig penger er bedriftenes eneste ansvar, mente økonomen Milton Friedman. Godtar vi det i dag? I en kontroversiell artikkel i New York Times i 1970 argumenterte økonomen Milton Friedman for at det eneste samfunnsansvaret et selskap har er å maksimere profitten til selskapet.

I forhold til dette, hva mente friedman?

Friedman mente at partene i arbeidslivet på sikt ville gjennomskue denne politikken, og at høyere inflasjon ikke kunne kjøpe lavere arbeidsledighet permanent. Tvert imot. Høyere inflasjon ville som regel bety mer variabel inflasjon, noe som vil føre til lavere investeringer, lavere økonomisk vekst og høyere ledighet. I forhold til dette, hva menes med the business of business is business? Gjør kort rede for hva Milton Friedman mener med utrykket «the business of business is business». - Han mente at bedriftenes ansvar var å søke profitt. Milton Friedman hadde kapitalismen i fokus, og mente en bedrift var til for å tilfredsstille dens shareholders, og ikke alle andre.

Hva er navigasjonshjulet?

Navigasjonshjulet er en skjematisk fremstilling av ulike beslutningshensyn som består av seks like store deler. Det betyr ikke at de ulike delene alltid bør telle likt. Hva er en god handling ifølge pliktetikken? Hva regnes som en god handling ifølge pliktetikken? Pliktetikk: Riktige handlinger er de som følger gode normer. Du skal si sannheten, du skal ikke stjele, du skal stå for det du har sagt og gjort. Man veier ikke for og imot og tenker ikke på hva som er mest nyttig.

Hva står IEH for?

Initiativ for etisk handel (IEH) er en medlemsorganisasjon og Norges største nettverk av bedrifter, organisasjoner og offentlig virksomheter som jobber forpliktende og systematisk med etisk handel.

By Wina

Hva menes med the business of business is business? :: Hva er CSR pyramiden?
Nyttige lenker