Hjem > H > Hvilke Gasser Er Naturgass?

Hvilke gasser er naturgass?

Naturgassen som selges i markedet består hovedsakelig av metan (CH4), også kalt tørrgass. Ubehandlet gass fra gassfeltene, rikgass, består av både tørrgass og våtgass. Våtgassen inneholder litt tyngre komponenter som etan (C2H6), propan (C3H8), butan (C4H10) og kondensater.

Les mer

Ta dette i betraktning, hva er forskjellen på naturgass og råolje?

Petroleum består av hydrokarboner i ulike størrelser. Avhengig av størrelsen får hydrokarbonene forskjellige bruksområder. Derfor skiller vi disse etter størrelse når vi raffinerer oljen. Naturgass består av de letteste hydrokarbonene, og inneholder for det meste metangass. Hva er Sm3 gass? Olje-, kondensat og gassmengder oppgis i standard kubikkmeter (Sm3) og NGL-mengder oppgis i tonn.

Er naturgass fornybar?

Naturgass er også den perfekte partner til fornybar energi som sol og vind, ved at gassen kan supplere og gjøre dem til forutsigbare energiprodusenter, uavhengige av vær eller andre forhold. Men, visste du at gass i seg selv kan være helt fornybar? Gass har nemlig potensial til å bli både fornybar og utslippsfri. Du kan også spørre hvor finner man naturgass? Naturgass er en fargeløs, brennbar gass som kan finnes i porøse bergarter i jordskorpen, oftest sammen med råolje. Den regnes i hovedsak å være et fossilt brennstoff dannet ved nedbrytning av organisk materiale (se kerogen).

Du kan også spørre hvilke naturgasser har vi?

Naturgass består hovedsakelig av metan (75 - 95 prosent), etan, butaner, propan og nafta. Gassen er bygget opp av hydrogen- og karbonatomer og kalles derfor ofte for hydrokarbonsgasser. Vi skiller gjerne mellom rikgass, våtgass og tørrgass. Dessuten, hvor gammel er oljen i nordsjøen? Det første oljefunnet som ble gjort på norsk sokkel var Balder i 1967. Funnet var derimot ikke lønnsomt nok på daværende tidspunkt, og det skulle drøye 30 år før funnet ble bygget ut. Det norske oljeeventyret startet for alvor med funnet av Ekofisk i 1969.

Hva må til for å danne et olje og gassfelt?

Hvordan dannes olje og gass? Det meste av oljen og gassen vi i dag finner i Nordsjøen er dannet ved nedbrytning av alger som levde i havet for millioner av år siden. Når algene døde falt de til bunns. I områder hvor det var lite oksygen, ble de døde algene bevart til de ble dekket av nye sedimenter. Også, hva betyr våtgass? Våtgass er den delen av utvunnet naturgass som har et høyt innhold av lett kondenserbare hydrokarboner. Våtgassen kan bestå av propan og butaner, samt etan, pentaner og små mengder av tyngre hydrokarboner. Ved vanlig trykk og temperatur på jordoverflaten opptrer våtgass dels i flytende, dels i gassform.

Derav, hvor mye er en oljeekvivalent?

1 fat oljeekvivalent ≈ 6,119 gigajoule (GJ)

By Hegyera Reudink

Hva koster en kubikk gass? :: Hva menes med måleenheten standard kubikkmeter sm3 )?
Nyttige lenker