Hjem > H > Hva Menes Med Måleenheten Standard Kubikkmeter Sm3 )?

Hva menes med måleenheten standard kubikkmeter sm3 )?

Standardkubikkmeter (Sm³) er en enhet for volumetrisk måling av olje, naturgass og naturgasskondensat ved standardbetingelser definert i ISO-standarden ISO 13443. Standardkubikkmeter angir hvor mange kubikkmeter det er av et stoff når stoffet har en temperatur på 15 °C og et trykk lik 101,325 kPa (standard lufttrykk).

Les mer

I forhold til dette, hvor gammel er oljen i nordsjøen?

Det første oljefunnet som ble gjort på norsk sokkel var Balder i 1967. Funnet var derimot ikke lønnsomt nok på daværende tidspunkt, og det skulle drøye 30 år før funnet ble bygget ut. Det norske oljeeventyret startet for alvor med funnet av Ekofisk i 1969. Derav, hva må til for å danne et olje og gassfelt? Hvordan dannes olje og gass? Det meste av oljen og gassen vi i dag finner i Nordsjøen er dannet ved nedbrytning av alger som levde i havet for millioner av år siden. Når algene døde falt de til bunns. I områder hvor det var lite oksygen, ble de døde algene bevart til de ble dekket av nye sedimenter.

Også, hvor stammer råolje og naturgass fra?

Hvor stammer naturgass og råolje fra? Dyr og planter som levde for 150 millioner siden. Trykk og temperatur og under slike forhold omdannes det organiske materialet til naturgass eller olje. I forhold til dette, hva er tørrgass? Tørrgass er en vanlig betegnelse på naturgass som i hovedsak består av metan (CH4), eventuelt også noe etan. Naturgass finnes i egne gassfelter og som biprodukt i oljefelter.

Hvorfor er LNG luktfri?

LNG renses for karbondioksid og giftige komponenter før nedkjøling. Naturgass er fargeløs og luktfri, men tilsettes et luktstoff etter fordamping i anlegget. Gassen er svært brennbar i antennbare konsentrasjoner. Hvilke egenskaper har gasser? En gass har ingen overflate, slik som væsker og faste stoffer. I en gass er molekylene frie og i konstant bevegelse. En gass øver alltid et trykk mot overflaten til gjenstander som befinner seg i den og øver alltid et trykk mot veggene til rommet den er i. En gass fyller alltid den beholderen den er i.

Folk spør også hva kan man bruke metan til?

Metans viktigste anvendelse er til energiformål, som brensel og til bruk i gasskraftverk. I flere land går metan inn på det vanlige gassdistribusjonsnettet. Metan er videre et meget viktig råstoff i petrokjemisk industri. Angående dette, er propan et grunnstoff? Propan er et hydrokarbon av gruppen alkaner som inneholder tre karbonatomer og 8 hydrogenatomer. Propan er en av de lettere komponentene i råolje og kan fremstilles ved raffinering. Den er også til stede i rikgass fra gassfelt og skilles fra resten av naturgassen ved gassbehandlingsanlegg, f eks Kårstø.

Hva brukes råolje og naturgass til?

Råolje er en form for petroleum og dannes sammen med naturgass ved modning av organisk materiale i sedimentære bergarter. Råolje foredles blant annet til bensin, parafin, diesel og fyringsolje (se oljeraffinering) og til plast og syntetiske fibrer (se petrokjemi).

By Rosenstein

Hvilke gasser er naturgass? :: Hvorfor kalles propan og butan for våtgass?
Nyttige lenker