Hjem > H > Hvilket År Var Det Varmest?

Hvilket år var det varmest?

2016 er det varmeste året, men 2020 var omtrent like varmt.

Les mer

Når er det varmest i Norge?

På en gjennomsnittlig temperatur på 17.4 °C, er Juli den varmeste måneden i året. Januar har den laveste gjennomsnittstemperatur året. Hvor i Norge har vi kystklima? I Norge finnes dette klimaet langs kysten fra Ytre Oslofjord og vestover til Vestlandet og videre nord til kyststrøk av Sør-Trøndelag. Kystklima har kjølige, men ikke kalde, vintre og milde og til dels varme somre. Somrene er generelt også mye kjøligere enn områder med fuktig subtropisk klima.

Ta dette i betraktning, hvor i norge er det kystklima?

I Norge finnes kystklimaet helt i fra kysten på Oslofjorden, opptil Vestlandet og videre opp til kyststrøkene til Sør-Trøndelag. Innlandsklima kalles også kontinentalklima. Deretter, hva slags klima har vi i norge? Fastlandet har temperert klima i lavlandet. Polarklima finnes i fjellet, langs kysten av Finnmark og på Svalbard. Hele kysten fra Oslofjorden til Troms har et temperert regnklima med milde vintrer (et såkalt C-klima etter Köppens klimaklassifikasjon).

I forhold til dette, hva er den kaldeste måneden i norge?

I Innlandet og Viken var enkelte værstasjoner opp mot 10 grader kaldere enn normalt. Månedstemperaturen for hele landet var 3,3 grader under normalen, som måles fra 19. Det gjør januar måned til den kaldeste siden 2010, opplyser Meteorologisk institutt. Hvor på jorda er det kaldest? En satellitt målte minus 93,2 grader Celsius midt i innlandet av Antarktis. Det er den laveste temperaturen som er målt på Jorden.

Hva er den kaldeste måneden?

Januar er kaldeste måned på praktisk talt alle norske innlandsstasjoner og indre kyststrøk fra Stad til Kirkenes. Middeltemperaturen i januar er under 0 °C unntatt i kystsonen fra Lindesnes til ytre del av Lofoten. Temperaturen avtar mot nord og øst. Hvordan blir vinter 2022? Sannsynligheten for at februar 2022 blir «våtere enn normalt» i forhold til referanseperioden 1993–2021. Gjennomsnittet for den nordlige halvkule mellom 40 grader nord og 70 grader nord er 54 %. Det er altså mest sannsynlig at det blir våtere enn normalt, noe som også rimer med milde temperaturer.

Blir det snø i 2022?

2022 startar kaldt, men deretter går det mot ein mild vinter i heile Norden, varslar forskarane ved Norce og Bjerknessenteret. VINTER: Snø og vinter på Borestranda i Klepp i jula 2021.

By Danny Spinetti

Hva er KID? :: Hvor er det kaldest i Norge?
Nyttige lenker