Hjem > H > Hvem Utsteder Obligasjonslån?

Hvem utsteder obligasjonslån?

Hvem utsteder obligasjonslån? Typiske utstedere er store selskaper, banker, boligkredittforetak, kommuner, og fylkeskommuner. Et obligasjonslån kan være usikret, sikret eller garantert av et annet selskap enn utstederen.

Les mer

Derav, kan et rentefond falle i verdi i et stigende rentemarked?

Mange har en oppfatning om at rentefond faller i verdi når renten stiger, men da glemmer man at rentefond kan bestå av ulike typer obligasjoner. Det er riktig at rentefond bestående av obligasjoner med fast rente faller i verdi når (fast-) renten stiger. Kan rentefond falle i verdi i et stigende rentemarked? Den direkte effekten av stigende renter for andelseiere i rentefond er knyttet til fondets renterisiko. Dette er risikoen som er knyttet til at markedsrenten går opp eller ned og fører til at verdien på fondsandelene varierer.

Deretter, hvordan investere 500 000?

Dersom du skal investere hele eller deler av de 500 000 i fond og/eller aksjer anbefaler vi deg å benytte en aksjesparekonto. Dette er en egen konto som er svært gunstig i forhold til skatt. Normalt må du nemlig skatte på gevinsten fra fond og aksjer hver gang du realiserer gevinsten. Også, hva betyr obligasjonslån? Obligasjonslån er et lån som består av flere enkeltlån som hver for seg kan omsettes fritt i markedet, i motsetning til obligasjoner som er utstedt til en bestemt bank, et selskap eller en person.

Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente?

Effektiv rente er den totale prisen du betaler for lånet. Det er med andre ord den nominelle renten, i tillegg til etableringsgebyr, termingebyrer og andre kostnader forbundet med lånet. Det er disse kostnadene som gjør at den effektive renten alltid er høyere enn den nominelle. Folk spør også hva menes med risikofri rente? Begrepet risikofri rente er gjerne definert som tre måneders statsobligasjonsrente, fordi det ikke er noen mulighet for at Staten ikke vil innfri lånet (men det gjelder ikke på langt nær alle stater). Renten som sådan vil variere med renteendringer i samfunnet.

Hva er aksjens pålydende?

Pålydende er den opprinnelige verdien på et verdipapir, for eksempel en aksje eller obligasjon. Markedsverdien av et omsettelig verdipapir vil nesten aldri være lik pålydende. I forhold til dette, hva er spotrente? Renten på lån og obligasjoner utstedt i dag.

Hva betyr verdipapirer?

Verdipapirer er enten fordringer i form av eierandeler i selskap eller omsettelige gjeldspapirer utstedt av et selskap eller offentlig sektor. En aksje er en eierandel i et aksjeselskap (AS) eller allmennaksjeselskap (ASA).

By Allyce Hilda

Er KLL arvelig? :: Hva er forskjellen på aksjer og obligasjoner?
Nyttige lenker