Hjem > H > Hva Er Forskjellen På Aksjer Og Obligasjoner?

Hva er forskjellen på aksjer og obligasjoner?

Hva er forskjellen mellom obligasjoner og aksjer? Når du kjøper en aksje blir du deleier av et selskap. Når du kjøper en obligasjon låner du ut penger til et selskap. Aksjer er altså eget kapital mens obligasjoner er gjeld.

Les mer

Hvordan kjøpe bonds?

Du kan kjøpe obligasjoner gjennom banken din eller gjennom en online handelsplattform. Det kan være vanskelig å få tilgang til selskapsobligasjoner på det åpne markedet, men mange handelsplattformer tilbyr i dag obligasjoner gjennom fond og ETF-er. Man kan også spørre når bør man kjøpe obligasjoner? Dersom rentene går opp, vil verdien på obligasjoner falle, og motsatt: Hvis renten går ned, vil obligasjoner normalt stige i verdi. Altså bør man kjøpe obligasjoner dersom man forventer at rentene skal settes ned.

Dessuten, hvordan fungerer obligasjonslån?

Når man kjøper en obligasjon, låner man ut penger til staten eller eventuelt selskapet, som man etter hvert skal få tilbakebetalt med renter. Utstederen av obligasjonen forplikter seg ved utstedelsen til å betale flere beløp til eieren av obligasjonen, på den samme måten man betaler avdrag på lån. Og et annet spørsmål, hvordan regne ut obligasjon? Så kort oppsummert: en obligasjons markedsverdi er den neddiskonterte summen av innbetalingene obligasjonen gir (renter + pålydende).

Deretter, hva er obligasjoner og sertifikater?

En obligasjon er et bevis på at du har lånt ut penger. Dette kan for eksempel være til Staten, en kommune, eller en bedrift. En obligasjon er et rentebærende verdipapir med gjenværende løpetid på over ett år. Sertifikater har en gjenværende løpetid på under ett år. Angående dette, hvorfor investere i obligasjoner? Når du investerer i obligasjoner, kan du som utgangspunkt forvente en mer stabil avkastning enn hvis du investerer i aksjer. Verdien på obligasjoner kan likevel svinge en del, avhengig av obligasjonens løpetid og kredittkvalitet.

Også, hva er bonds aksjer?

Bond er det engelske ordet for obligasjoner. På engelsk er ordet "bond" riktignok knyttet til etymologien av "bind". I den forstand at det er et instrument som er bindende til å betale en sum til en annen. Ordet har blitt brukt i flere hundre år, og tidligste kjente anvendelse var på 1500-tallet. Du kan også spørre hvordan kjøpe obligasjon? Obligasjoner kan kjøpes gjennom en megler eller bank. Den vanligste måten å delta i obligasjonsmarkedet på for privatpersoner er gjennom obligasjonsfond.

Angående dette, hva er durasjon?

Durasjon er den vektede gjennomsnittstiden til forfall på et lån beregnet ut fra nåverdien på fremtidige kontantstrømmer. Durasjon måler prissensitiviteten til en obligasjon med hensyn på endringer i renten.

By Gilberta

Hvem utsteder obligasjonslån? :: Hva skjer om man ikke betaler Klarna i tide?
Nyttige lenker