Hjem > H > Hva Er Egentlig Fylkeskommune?

Hva er egentlig fylkeskommune?

Fylkeskommune (nordsamisk: fylkkasuohkan eller fylkkagielda; sørsamisk: fylhkentjïelte; kvensk: fylkinkomuuni) er det regionale folkestyrte forvaltningsnivået i Norge. Fylkeskommunen har forvaltnings- og tjenesteproduserende oppgaver innen et fylke.

Les mer

Hva gjør fylkestinget?

Fylkestinget er det øverste, folkevalgte organ i fylkeskommunen. Det er fylkestinget som angir rammene for den fylkeskommunale virksomheten. Dette skjer gjennom vedtak om fylkesplan, økonomiplan og årsbudsjett. Hva slags oppgaver har fylkeskommune? Oppgavene er blant annet videregående skoler, regional utvikling og planlegging, kultur, samferdsel, folkehelsearbeid og tannhelsetjeneste. Folkevalgte har vedtatt visjonen «Viken viser vei», med bærekraft, utvikling og kompetanse som mål for fylkeskommunen.

Hvem bestemmer over kommunen?

kommunen som forvaltningsnivå

Kommunestyret er det øverste direkte folkevalgte organet i kommunen, og kommunestyret er ansvarlig for hele kommunens virksomhet. Det samme gjelder i fylkeskommunene der fylkestinget er øverste organ.
Hvor mange fylkeskommuner er det i Norge 2021? Det var 20 fylker til 1972, 19 fylker til 2018, 18 fylker til 2020, og fra 1. januar 2020 er Norge inndelt i elleve fylker.

Du kan også spørre hvor mange fylkeskommuner er det i norge 2020?

Fra 1.1. 2020 er det 11 fylker i Norge. Her er oversikt over fylkessammenslåingene og nye fylkesnavn. Hva er fylkestingets rolle og oppgaver? Oppgaver. Fylkestinget skal som øverste politiske styringsorgan fatte vedtak om budsjett, plansaker og skatter og avgifter. De siste årene har fylkeskommunene fått redusert sine oppgaver.

Hva er de viktigste ansvarsområdene til fylkeskommunen og kommunen?

Fylkeskommunens viktigste oppgaver er videregående undervisning, offentlig tannhelse, idrett og friluftsliv, forvaltning av kulturminner og drift av en del kulturinstitusjoner og tekniske oppgaver knyttet til veier, kraftproduksjon, næringsutvikling, og ikke minst miljøforvaltning – der særlig klimatiltak vil ha en Og et annet spørsmål, hvilke oppgaver løser fylkeskommunen? Fylkeskommunene får mer ansvar og nye oppgaver på mange områder; regional planlegging og samfunnsutvikling, næringsutvikling, samferdsel, forskning, kompetanse og integrering, klima og miljø og folkehelse.

Hvilke helsetjenester har fylkeskommunen ansvar for?

Fylkeskommunen har ennå ansvar for den offentlige tannhelsetjenesten. I tillegg til ansvaret for den spesialiserte helsetjenesten gjennom Helse- og omsorgsdepartementet, har staten også ansvar for utdanning av helsepersonell og forskning innenfor medisin og helse.

By Crispas

Hvordan kan staten styre kommunene? :: Hvordan kan bloggere leve av inntekten fra bloggen sin?
Nyttige lenker