Hjem > H > Hva Måler Egentlig Et Termometer?

Hva måler egentlig et termometer?

Termometer er et instrument til måling av temperatur. Selve temperaturen kan man ikke avlese direkte på noe instrument. Man benytter derfor andre egenskaper som endrer seg med temperaturen, og bygger termometeret slik at det er endringene i en av disse størrelsene man måler.

Les mer

Hvem fant opp gradestokken?

I 1714 fant Daniel Gabriel Fahrenheit opp det første kvikksølvtermometeret. Hva inneholder et termometer? Termometere kan inneholde petroleumsdestillater, alkohol eller kvikksølv. Termometer til bad, rom, steking, akvarier eller utendørs bruk inneholder vanligvis petroleumsdestillater, tilsatt farge. Utetermometer som kan måle ekstremt lave temperaturer kan inneholde alkohol.

Hvordan fungerer et termometer?

Tradisjonelle termometer består av et glassrør med kvikksølv eller farget alkohol i seg. De virker pga termisk ekspansjon, Dvs at materialer, gass eller væsker utvider seg når de blir varme eller trekker seg sammen når de blir avkjølt. Når temperaturen går opp, utvider kvikksølvet/alkoholen seg og stiger opp i røret. Kan 37 5 være feber? Feber defineres som kroppstemperatur målt til over 38 °C. Hos barn regnes temperatur over 37,5 °C om morgenen som forhøyet. Feber er ofte en god indikator på om man har en infeksjon i kroppen, men ikke alltid.

Er Pannetermometer pålitelig?

Endetarmsmålingene er de mest pålitelige. Andre metoder som ikke anbefales, er: Pannetermometer er en ny målemetode der kjernetemperaturen beregnes ut fra hudtemperaturen ved tinningpulsåren. Metoden kan i følge studier ikke anbefales. Ta dette i betraktning, hvordan måle feber under armen? Å ta temperaturen under armen er ikke en sikker måte å måle feberen på. Mange barn og voksne kvier seg for å måle temperaturen i baken. Et lettvint alternativ er å legge termometeret i armhulen og legge til en halv grad.

Hvilken Febermåler er best?

I vår test av febertermometere har vi kåret Braun Thermoscan 7 IRT 6520 til best i test. Dette er et veldig brukervennlig febertermometer som ikke bare har et tydelig display, men også en fargeindikator. Det kan dessuten stilles inn for tre forskjellige aldersintervaller, noe som er en veldig smart funksjon. Hvordan bruke kvikksølv termometer? Vi plasserer termometeret i armhulen: pæren må være midt i armhulen for å kunne måle temperaturverdiene godt. Deretter lar vi armen ligge i fanget uten å bevege den mens vi lar temperaturen øke kvikksølv og sjekke om du har feber.

Dessuten, hvordan måle feber på barn?

For å få et nøyaktig mål på temperaturen, anbefales det å måle i endetarmen med et termometer med ”spesialtilpasset” tupp. Det er viktig at barnet er i ro mens man måler temperaturen rektalt. Det er også mulig å måle oralt eller i armhulen, men disse målestedene gir ikke like nøyaktig temperatur som rektalt.

By Auria

Hvordan måle temperaturen i munnen? :: Hva påvirker dialekt?
Nyttige lenker