Hjem > H > Hvordan Henvise Til Sekundærkilder?

Hvordan henvise til sekundærkilder?

Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden.

Les mer

I forhold til dette, er bilder primærkilder?

Primærkilder er det originale materialet, for eksempel dokumenter, brev og bilder, som historikeren baserer sin kunnskap på. Sekundærkilder er tolkninger av primærkilder, for eksempel historikerens fortelling. Ta dette i betraktning, hva er levninger historie? Historien, som vi kjenner den, er egentlig en gjenfortelling basert på fragmenter overlevert oss fra fortida. Disse fragmentene kalles kilder og kan være alt fra bilder, film, lydbånd, brev (private og offentlige), aviser og plakater. Selv små frimerker og mynter kan være en kilde.

Deretter, hva betyr primærkilde?

Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde. Hva betyr det at en kilde er objektiv? Objektive kilder er nøytrale og har ikke som mål å påvirke eller overbevise. En objektiv kilde kan være et leksikon eller en forskningsartikkel.

Også, hva vil det si å være kritisk til informasjon?

Kildekritikk er å ha et kritisk forhold til informasjon uansett hvor du finner den – at du vurderer om det du leser eller ser er riktig eller ikke. Kildekritikk brukes ikke bare når du skriver skoleoppgaver, det bør også være noe du tenker på når du leser noe om helse eller kropp, politikk og samfunnet eller historie. Hva er kildekritikk NDLA? Kildekritikk. Kildekritikk handler om å kvalitetssikre den informasjonen du får fra en muntlig eller skriftlig kilde, før du tar den i bruk. Det handler også om å avsløre bevisst desinformasjon og ikke bidra til å spre slik informasjon videre.

Følgelig, hva er den opprinnelige betydningen av ordet kilde?

Opprinnelse er begynnelsen, startpunktet, årsaken eller utgangspunktet som noe er utviklet fra. Og et annet spørsmål, hva betyr kilde bruk? Akademisk redelighet

Riktig kildebruk og referanser viser hva som er ditt bidrag og hva du bygger din kunnskap på. For å kunne etterprøve dine resultat og kritisere dine synspunkt og argumentasjon, trenger leseren presise henvisninger til de kildene du har brukt.

Hvordan skal referanselisten se ut?

Listen ordnes alfabetisk på første forfatters etternavn. Bruk fullt forfatternavn, men bruk initialer for fornavn når det er ukjent. Opp til ti forfattere: alle navn tas med i listen. Bruk kursiv på boktittel, navn på tidsskrift, navn på konferanse.

By Sion

Hvilke språk skiller mellom sterke og svake verb? :: Hva er Tone?
Nyttige lenker