Hjem > H > Hva Er Tone?

Hva er Tone?

Forkortelsen TONE er en god huskeregel for krav til kilder: T står for troverdighet: «Kan jeg stole på informasjonen?» O står for objektivitet: «Er det nøytralt?» N står for nøyaktighet: «Er det presist nok?»

Les mer

Hva er en skriftlig kilde?

De skriftlige kildene er som navnet tilsier nedskrevne dokumenter som kan fortelle oss noe om et tema. Om vi er på jakt etter informasjon om for eksempel en konfirmasjon, kan kirkebøkene være en skriftlig kilde til dette. De muntlige kildene er de kildene du kan snakke med. Hva er levninger kilde? En kilde kan også være en levning som forteller noe mer enn hva som står skrevet med ord; Da du kjørte inn i bilen med sykkelen din, måtte du fylle ut en ulykkesforklaring. Du brukte penn, men det regnet så skriften flyter litt.

Hva er forskjellen på levning og beretning?

Om vi bruker kilder som beretninger bruker vi dem til å si noe om det som ligger utenfor konteksten kilden er skapt i. Oftest vil dette si at kilden sier noe om faktiske hendelsesforløp. Alle kilder er levninger, men ikke alle kan anvendes som beretninger. Dessuten, hva er tone metoden? TONE står for fire viktige nøkkelord som du kan bruke når du skal vurdere en informasjonskilde: Troverdig: Er kilden sikker? Objektiv: Er kilden nøytral? Nøyaktig: Finner du slurv og juks?

Hva er Tone strategien?

TONE er en strategi for å vurdere kilder. Ved å ta stilling til i hvilken grad kilden er troverdig, objektiv, nøyaktig og egnet står man sterkere til å finne ut om kilden passer for deg å bruke eller ikke. Hvordan kildehenvisning? Det skal stå i parentes, i rekkefølge: forfatter, årstall og evt sidetall, og skal atskilles med komma. Ved direkte sitat skal du alltid oppgi forfatter, år og sidetall i teksten. I tillegg skal dette oppgis i en referanseliste.

Hva slags kilder har vi?

Historien, som vi kjenner den, er egentlig en gjenfortelling basert på fragmenter overlevert oss fra fortida. Disse fragmentene kalles kilder og kan være alt fra bilder, film, lydbånd, brev (private og offentlige), aviser og plakater. Selv små frimerker og mynter kan være en kilde. Også, hvordan sette opp kilder? Slik oppgir du kilder i selve teksten

  1. Forfatterens navn (etternavn er nok)
  2. Året teksten ble gitt ut.
  3. Sidetall (I tekster hentet fra nettet skal du bare oppgi forfatterens etternavn og årstallet i selve teksten.)

Hva er Kildebegreper?

Formidler et budskap fra den eller de som i sin tid lagde gjenstanden. Eks. muntlige og skriftlige kilder, fotografi, tegning, film, lydbånd, kassett, CD osv.

By Maleeny

Hvordan henvise til sekundærkilder? :: Hvordan ta skjermbilde av hele nettsiden?
Nyttige lenker